Hyppää sisältöön

Yhteistyötä tyttö- ja naisjalkapalloilun puolella vahvistetaan Vaasan alueella – keskustelut käynnistetään myös yhteistyöstä poikapuolella

VPS, VPS Juniorit, FC Sport, BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF aloittavat yhteistyön tyttö- ja naisjalkapallon vahvistamiseksi Vaasan alueella.

FC Sportin pelaajat onnittelevat toisiaan kätellen ja halaillen ottelussa
Alkavalla kaudella VPS pelaa FC Sportin sarjapaikalla 2. divisioonassa. (arkistokuva) Kuva: Linus Lindholm
Sebu Björklund

Vaasan alueella kahdeksan seuraa aloittaa yhteistyön tyttö- ja naisjalkapallon vahvistamiseksi.

VPS, VPS Juniorit, FC Sport, BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF luovat yhteisen pelaajapolun Vaasan alueen tyttö- ja naisjalkapallolle. Yhteistyön piirissä on 90 % Vaasan ja Mustasaaren tyttöpelaajista.

Pelaajapolulla halutaan luoda paremmat edellytykset B-tyttöjen pelaamiselle SM-tasolla ja VPS:n naistenjoukkueen nostamiselle kansalliseen liigaan.

Pelaajapolusta huolimatta kaikki seurat jatkavat omaa toimintaansa nuoremmissa junioreissa.

B-tyttöjen tavoitteena on, että joukkue vakiinnuttaisi asemansa SM-tasolla WFA:n nimellä.

Alkavalla kaudella VPS pelaa FC Sportin sarjapaikalla 2. divisioonassa. Tavoitteena on nostaa joukkue pitkällä aikavälillä kansalliseen liigaan pääosin paikallisilla pelaajilla.

B-tyttöjen ja naisten toimintaa koordinoimaan perustetaan ohjausryhmä, joka koostuu eri seurojen edustajista. Seurat käynnistävät keskustelut saman mallin mukaisesta yhteistyöstä myös poikapuolella.

Suosittelemme sinulle