Hyppää sisältöön

Petri Salo olisi valmis ehdolle eduskuntavaaleihin, mutta ei ole vieläkään löytänyt puoluetta: kokoomus ei huolinut entistä kansanedustajaansa

Evijärven Kokoomus esitti yksimielisesti Pohjanmaan Kokoomuksen ylimääräiselle piirikokoukselle Salon asettamista kevään eduskuntavaalien ehdokkaaksi Vaasan vaalipiiriin, mutta toisin kävi.

Ryggen på Samlingspartiets valarbetare, med partiets blåvita emblem på ryggen.
Petri Salo toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1999–2011. Kuva: Yle/Nora Engström
Emma Halla-Aho

Kauhavalainen maakuntaneuvos ja entinen kansanedustaja Petri Salo pyrki tekemään paluuta valtakunnan politiikkaan tämän kevään eduskuntavaaleissa, mutta ainakaan toistaiseksi sopivaa puoluetta ei ole löytynyt.

Salo pyrki ehdokkaaksi kokoomuksen listoille, mutta puolueen lista on nyt täynnä, eikä sieltä Salon nimeä löydy.

– Päätös on se, ettei tilaa tämän tyyppiselle ehdokkaalle löydy, mutta en ole saanut selitystä, miksi en täytä ehdokaskriteerejä, Salo kommentoi.

Pohjanmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Riikka Varila kommentoi, ettei Salo täyttänyt ehdokkaille asetettuja kriteerejä.

– Keskusteluja piirin päässä on käyty syksyn aikana, mutta ne ovat luottamuksellisia, joten en voi avata niitä enempää.

Viime syksynä Evijärven Kokoomus ry esitti yksimielisesti Pohjanmaan Kokoomuksen ylimääräiselle piirikokoukselle Salon asettamista kevään eduskuntavaalien ehdokkaaksi Vaasan vaalipiiriin.

Petri Salo toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1999–2011 ja on siviiliammatiltaan poliisi.

Aikaa toki on vielä, sillä ehdokasasettelu on auki helmikuun loppupuolelle saakka ja monen puolueen listoilla on vielä tilaa.

Suosittelemme sinulle