Hyppää sisältöön

Kommentti: Sinäkin rakastat Severi Lahtista

Huippu-urheilu tähtää voittamiseen, mutta sen ytimessä on vähintään yhtä elimellisesti viihdyttäminen, kirjoittaa urheilutoimittaja Jussi Paasi.

Severi Lahtinen katsoo kaukaloon.
JYPin Severi Lahtinen sykähdyttää otteillaan. Kuva: All Over Press
Jussi Paasi

Sinä rakastat Severi Lahtista.

Jos seuraat kotimaista jääkiekkoa, tiedät jo, mistä puhun.

Jos et vielä tunne Severi Lahtista, suosittelen pikimmiten tutustumaan. Vaikka et välittäisi erityisemmin jääkiekosta.

Rakastut heti.

Lahtisen tavoittaa parhaiten Jyväskylän Hippokselta. Jos et pääse Jyväskylään, ei hätää, sillä Lahtinen kiertää viikoittain ympäri Suomea. Viihdyttämässä kansaa.

Severi Lahtinen on jääkiekon SM-liigan viihdyttävin pelaaja. JYPin 24-vuotias hyökkääjä on kaikin puolin aivan uniikki tapaus.

Huippu-urheilu tähtää voittamiseen. Tietysti. Mutta sen ytimessä on vähintään yhtä elimellisesti viihde, viihdyttäminen.

Sen Lahtinen tietää. Hän kokeilee peleissä kaikkea mahdollista – ja mahdotonta. Kaikkea sellaista, josta tietää yleisön kohahtavan.

Voin kuvitella JYPin päävalmentajan, armottomasta kurista ja järjestyksestä tunnetun Jukka Rautakorven, verenpaineen nousevan suojattinsa menoa seuratessaan, mutta silti jopa Rautakorpi antaa Lahtisen mellestää vapaasti.

Suurin osa jääkiekkoilijoista ei ikinä uskaltaisi kokeilla niitä kikkoja, joita Lahtinen vetelee kypärästään toistuvasti. Eikä suurin osa niitä kyllä osaakaan.

Koko perheen viihdepaketti ei rajoita toimintaansa vain kaukalon laitojen sisäpuolelle.

Kokeile, pystytkö kuuntelemaan hymyilemättä Lahtisen haastattelun, joka kuultiin Yle Puheen Jääkiekkokierroksella. Veikkaan ettet pysty. Jos et tule tästä juttutuokiosta edes hitusen verran hyvälle tuulelle, suosittelen kääntymään lääkärin puoleen.

Jääkiekko on laji, josta löytyy lukuisia viihdyttäviä elementtejä. Yksi pitää taklauksista, toinen pelin taktisista hienouksista, kolmas janoaa maalivahdin huikeita torjuntoja.

Mutta kaikki syttyvät siitä, mitä Severi Lahtinen tekee. Hän on pelaaja, jonka jokainen fani haluaisi omaan joukkueeseensa.

Lahtinen kannattaa ehdottomasti nähdä livenä. Muutaman kympin hinta pääsylipusta on mitätön, jos Lahtinen pelaa.

Jos jostain syystä et mene jäähalliin ihastelemaan Lahtista, etsi netin syövereistä muutama tällä kaudella nähty Lahtisen erikoinen. Vaikkapa se epäonnistunut rangaistuslaukaus, joka on yksi kotimaisen kiekkokauden sykähdyttävimmistä hetkistä.

Kiekkotaiteilija kokeili temppua, jossa vei ensin mailan jalkojensa välistä, sitten suoritti laukauksen niin, että molemmat kädet olivat selän takana. Tehkää perässä.

Välillä tuntuu, että huippu-urheilu on liian vakavaa. Tärkeintä on voitto. Sarjapisteet on saatava, vaikka tylsällä pelillä.

Mutta onneksi meillä on Severi Lahtinen. Hän muistuttaa, mistä huippu-urheilussakin on viime kädessä kyse.

Esiintymisestä. Viihdyttämisestä. Hykerryttävän kauniista leikistä.

Suosittelemme sinulle