Hyppää sisältöön

Valmet Automotiven vaikeuksissa oleva sähköautokumppani hakee lisää elinaikaa – rahankeruuta jatkettiin kuukaudella

Sono Motors ei viime yöhön mennessä saanut kasaan tarvittavaa 104 miljoonan euron rahoitussummaa. Tällä hetkellä rahaa on yhtiön verkkosivujen mukaan kasassa vajaat 47,9 miljoonaa.

Aurinkokennoilla toimiva sähköauto kulkemassa asfalttitiellä.
Sono Motorsin Sion-sähköauto havainnekuvassa. Kuva: Sono Motors
Eino Kossila

Aurinkosähköautojen valmistukseen Uudenkaupungin autotehtaalla tähtäävä Sono Motors ei ole toistaiseksi saanut kerättyä tarvittavaa rahoitussummaa autojen tuotannon varmistamiseksi.

Yle kertoi maanantaina saksalaismediaan viitaten, että Sono Motors tavoitteli reilun 104 miljoonan euron rahoituksen kasaan saamista torstain aikana. Aikarajaan mennessä, kello yhdeltä yöllä Suomen aikaa, varoja oli kasassa hiukan yli 47 miljoonaa euroa.

Sono Motors kertoo nyt jatkaneensa rahoituksen keräämisaikaa. Yhtiön omilla verkkosivuilla ilmoitetaan (siirryt toiseen palveluun), että kampanja uusien autojen tilaamiseksi, eli käytännössä rahan keräämiseksi jatkuu vielä 33 päivän ajan.

Sono Motors perustelee jatkoaikaa helmikuun loppuun sillä, että keskustelut sijoittajien kanssa ovat hyvässä vaiheessa.

Saksalaisten mediatietojen mukaan Sono Motorsin sijoittajat olisivat muun muassa kehottaneet yritystä keskittymään aurinkokennojen valmistamiseen, joita se voisi jälleen tarjota eri yrityksille liikennekäyttöön.

Kyseessä merkittävä asiakas Valmet Automotivelle

Sono Motors ja Valmet Automotive kertoivat viime vuoden keväällä tehneensä valmistussopimuksen aurinkosähköautoista. Vielä joulukuussa Valmet Automotivelta kerrottiin, että heillä ei ole sellaista tietoa, ettei sopimus olisi toteutumassa.

Valmistussopimuksessa suunniteltiin noin 275 000 sähköauton valmistusta Uudenkaupungin autotehtaalla seitsemän vuoden aikana.

Alkuviikolla Valmet Automotiven viestintäjohtaja Mikael Mäki kertoi Ylelle, ettei tilanne ole Valmet Automotiven puolesta muuttunut. Sopimus on hänen mukaansa yhä voimassa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan autojen sarjavalmistamisen piti alkaa tehtaalla vuoden 2024 kevään aikana.

Valmet Automotivelle Sono Motorsin vaikeudet ovat jo toinen takaisku lyhyen ajan sisällä. Tällä viikolla on uutisoitu myös toisen sähköautojen valmistamista Uudenkaupungin tehtaalla suunnitelleen yrityksen, Lightyearin kaatumisesta.

Suosittelemme sinulle