Hyppää sisältöön

Lappeenrannan Ylämaan metsästäjät hakevat kahdeksaa lupaa koirasusilauman metsästämiseksi

Lupien hakemisella Ylämaan metsästäjät toivovat, että koirasuden asema selkiytetään lainsäädännössä ja joku hallinnoi asiaa.

Susi metsässä.
Lappeenrannan Ylämaan metsästäjät haluavat, että koirasuden asema selkiytetään. Kuvituskuva. Kuva: mauritius images GmbH/Alamy/All Over Press
Tanja Hannus

Lappeenrannan Ylämaan paikalliset metsästäjät hakevat uusia lupia koirasusien poistamiseksi.

Metsästäjät ovat päättäneet hakea kahdeksaa lupaa eli koko lauman poistamista samoilla perusteluilla kuin aiemminkin.

Poikkeuslupaa perustellaan susikannan geenipuhtauden suojaamisella. Koirasusi on säädetty Suomessa haitalliseksi vieraslajiksi.

Ylämaan metsästäjät ryhtyvät tekemään hakemusta maanantai-iltana. Luvan hakija ei ole aiempaa lupaa hakenut Pekka Kotonen, vaan metsästäjä, jonka nimi tulisi julkiseksi vasta luvan myötä.

Kuuntele alta, kun Kotonen kertoo lupien hakemisen syistä ja lakimuutoksista koirasusien suhteen.

Maa- ja metsätalousministeriön vetoomus metsästäjille uusien lupien hakemiseksi ei vaikuttanut niinkään metsästäjien päätökseen. Merkittävin syy päätöksen takana on se, että koirasuden asema selkiytettäisiin lainsäädännössä eikä yksittäisen metsästäjän tarvitse hoitaa asiaa, vaan toimintaa ohjattaisiin ylhäältä alaspäin.

Hakemuksen käsittelee Riistakeskus.

Maa- ja metsätalousministeriö esitti keskiviikkona toiveen, että Ylämaan paikalliset metsästäjät hakisivat pikaisesti uusia lupia koirasusien poistamiseksi.

Ylämaalla Venäjän rajan pinnassa liikkuu arviolta kahdeksan eläimen lauma. Lauman edellinen kaatolupa pysähtyi Itä-Suomen hallinto-oikeuteen tehtyyn valitukseen.

Suosittelemme sinulle