Hyppää sisältöön

Kainuun työttömyys on selkeästi koronakriisiä edeltävää tasoa matalammalla

Työttömiä työnhakijoita oli Kainuussa joulukuun lopussa 13 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 lopussa. Työvoiman kysyntä piristyi joulukuussa ja työvoimasta on kova pula.

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.
Tiia Korhonen

Kainuun työttömyys on selkeästi koronakriisiä edeltävää aikaa matalammalla tasolla.

Tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan Kainuussa oli joulukuun lopussa 3 082 työtöntä työnhakijaa, mikä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin ja 13 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 lopussa

Prosentuaalisesti tarkasteltuna työttömyyden vähentyminen vuoden 2019 joulukuusta oli Kainuussa ely-keskusalueista suurinta. Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta viisi prosenttia, mutta kasvoi kolmen vuoden takaisesta yhden prosentin.

Myös pitkäaikaistyöttömyyden väheneminen jatkuu. Joulukuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä oli kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 joulukuussa. Vuoden takaisesta pitkäaikaistyöttömyys laski 25 prosenttia.

Työvoiman kysyntä kääntyi joulukuussa ainakin hetkellisesti kasvuun, sillä uusia työtehtäviä tuli avoimeksi te-palveluihin 33 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Muutoksen taustalla on paikkamäärien huomattava kasvu palvelu- ja myyntityöntekijöillä sekä prosessi- ja kuljetustyöntekijöillä.

Työvoimasta on kuitenkin edelleen kova pula alalla kuin alalla.

Aiheesta voi keskustella 28. tammikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle