Hyppää sisältöön

Työttömyys laski Etelä-Savossa enemmän kuin Suomessa yleensä – työttömien määrä silti isompi

Työttömiä oli joulukuussa vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2021. Marraskuuhun verrattuna työttömien määrä nousi.

TE-toimisto
Etelä-Savossa oli joulukuun lopussa työnvälityksessä työnhakijoita hieman yli 10 700. Kuva: Antti Haanpää / Yle
Tuukka Lukinmaa

Työttömien määrä Etelä-Savossa oli joulukuussa 6 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin, kertoo työ ja elinkeinoministeriön julkaisema työllisyyskatsaus. Työttömiä työnhakijoita oli 5 900.

Kokonaan työttömien määrä on laskenut vuodentakaisesta 330:lla ja lomautettujen määrä 60:llä. Marraskuuhun verrattuna kokonaan työtä vailla olevien määrä nousi kuitenkin lähes 500:lla ja lomautettujen määrä reilulla 200:lla.

Etelä-Savossa työttömyyden lasku vuoden 2021 vastaavasta ajan kohdasta oli hiukan suurempaa kuin koko Suomessa, jossa oli joulukuun lopussa työttömiä 260 400, eli 14 900 henkilöä ja 5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-­Savon työttömyysaste oli joulukuussa 10,4 prosenttia ja koko maan 9,9 prosenttia.

Maakunnan korkein työttömyysprosentti, tasan 12, on Savonlinnassa ja matalin, 7,7, Puumalassa. Mikkelissä työttömänä oli joulukuussa 10, 3 prosenttia työvoimasta.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan Suomen koko vuoden 2022 työllisyysaste oli 73,8 prosenttia ja nousi toissa vuodesta 1,6 prosenttiyksikköä. Työllisyyden kausitasoitettu trendiluku nousi Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 74,5 prosenttiin.

Loppuvuodesta talous kuitenkin näytti hidastumisen merkkejä, ja työttömyyden on ennakoitu mahdollisesti lähtevän kasvuun kevään kuluessa.

Suosittelemme sinulle