Hyppää sisältöön

Ely: työvoimapula oli ennätyksellistä Lapissa viime vuonna – työpaikkoja ilmoitettiin avoimiksi 50 000

Joulukuussa työttömyyttä lisäsivät lähinnä lomautukset. Niitä on eniten rakennusalalla, teollisuudessa ja kuljetusalalla ja Rovaniemellä sekä Kemi-Tornion alueella.

TE-toimisto.
Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Eeva Kuivas

Työvoiman kysyntä oli viime vuonna Lapissa ennätyksellistä, kertoo Lapin ely-keskus. TE-palveluihin ilmoitettiin kaikkiaan noin 50 000 avointa työpaikkaa.

Lapissa oli joulukuun lopussa 8 450 työtöntä, mikä on 730 työtöntä enemmän kuin marraskuussa, mutta 790 työtöntä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Yli puolet kuukauden aikana tapahtuneesta työttömyyden lisääntymisestä johtui lomautuksista.

Lomautukset lisääntyivät erityisesti Rovaniemen ja Kemi-Tornion seutukunnissa. Lomautuksia on eniten rakennusalalla, teollisuudessa ja kuljetusalalla. Joulukuussa lisääntyivät myös muun muassa koulunkäyntiavustajien lomautukset.

Työttömien osuus työvoimasta alitti joulukuussa 10 prosenttia kymmenessä Lapin kunnassa. Alin osuus oli Sodankylässä, missä työttömien osuus työvoimasta oli 6,3 prosenttia. Korkeimmat, yli 15 prosentin osuudet, olivat joulukuussa Kemijärvellä, Posiolla ja Kemissä.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle