Hyppää sisältöön

Palkanmaksuissa tulee olemaan ongelmia, myöntää Varsinais-Suomen hyvinvointialue – vaarassa lisät ja määräaikaisten palkat

Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha kertoo, että palkanmaksussa on todettu etukäteen virheitä, joita ei ehditä korjaamaan ennen maksua. Puuttuvat palkat maksetaan myöhemmin.

TYKS
Kuun lopussa palkkoja maksetaan määräaikaisten työntekijöiden palkkoja sekä erilaisia lisiä. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Eino Kossila

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) palkanmaksussa on virheitä, kun palkat kuun viimeisenä päivänä menevät maksuun.

Palkat näkyvät verkkopankkien palkkapalveluissa ennen maksupäivää. Hyvinvointialueen mukaan maksuun menevissä lisissä on tunnistettu virheitä, joita ei ehditä enää korjata.

Maksuun menevät nyt erillislisät, kuten ylityökorvaukset, hälytysrahat ja määräaikaisten työntekijöiden palkat menevät maksuun. Palkkoja maksetaan noin 17 500 työntekijälle.

– Saamme määräaikaisten ja sijaisten palkat maksettua pääosin oikein. Olemme kuitenkin tunnistaneet, että massiivisessa työvuorotietojen siirrossa on jäänyt poikkeamia, mikä johtaa virheisiin erilliskorvausten maksatuksessa, sanoo konsernipalvelujohtaja Laura Saurama.

Saurama pahoittelee asiaa Varhan tiedotteessa. Esihenkilöt tarkastavat työvuorotaulukoita ja korjaukset tehdään seuraavassa palkanmaksussa.

Virheet johtuvat lomatiedoista, vapaista ja osa-aikaisuuksista, joiden kirjaamisessa on ollut ongelmia. Työvuorosuunnittelujärjestelmän käyttöönottoa ovat hidastaneet myös verkko-ongelmat.

Hyvinvointialueen ensimmäiset palkat maksettiin jo kuun alkupuolella. Tuolloin maksut saatiin pääsääntöisesti oikein perille.

Varhan mukaan puuttuvat lisät maksetaan 15. helmikuuta.

Suosittelemme sinulle