Hyppää sisältöön

Kysy mitä vaan Suomen Nato-taipaleesta – asiantuntijat vastaavat Ylen chatissa kello 7–10

Mitä haluat tietää Suomen mutkikkaaksi käyneestä Nato-prosessista? Nyt on tilaisuus kysyä suoraan Ylen toimittajilta ja Suomen johtavilta asiantuntijoilta.

Recep Tayyip Erdogan.
Voit kysyä Suomen Nato-prosessista ja Natosta mitä vaan Ylen chatissa. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan kuvattiin lokakuussa 2022 Prahassa. Kuva: Martin Divisek / EPA
Anna Lehmusvesi

Turkki jarruttaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointia. Ruotsin ja Turkin välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun äärioikeistolaispoliitikko Rasmus Paludan poltti Koraanin Tukholmassa.

Onko Suomen ja Ruotsin yhteinen Nato-polku kasvamassa umpeen? Miten ratifiointiprosessin viimeaikaisia käänteitä on tarkasteltu Turkissa ja muissa Naton jäsenvaltioissa?

Tule esittämään oma kysymyksesi suoraan asiantuntijoille. Ylen Nato-chat alkaa tänään maanantaina kello 7.00 ja on avoinna kello 10.00 saakka. Chat löytyy täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Chatissä kysymyksiin vastaavat johtava tutkija Matti Pesu ja tutkijatohtori Iro Särkkä Ulkopoliittisesta instituutista, tutkija Heljä Ossa Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä Ylen ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen ja Ylen Nato-erikoistoimittaja Mika Hentunen.

Kysymyksiä käsitellään myös Ylen aamun, Yle Radio 1:n Ykkösaamun ja Radio Suomen Päivän lähetyksissä.

Keskusteluun osallistumista varten tarvitset Yle Tunnuksen. Ohjeet sen tekemiseen löytyvät täältä. Ylen keskusteluohjeen voit lukea täältä.

Suosittelemme sinulle