Hyppää sisältöön

Viides Uuno Klamin kansainvälinen sävellyskilpailu käynnistyy

Sävellyskilpailu järjestetään viiden vuoden välein. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 2003.

Säveltäjä Uuno Klami 1923.
Sävellyskilpailu on nimetty säveltäjä Uuni Klamin mukaan. Kuvassa Uuno Klami vuonna 1923. Kuva: Atelier Universal / Museoviraston historian kuvakokoelmat
Kirsi Lönnblad

Tuomaristo valitsee keväällä 2024 vähintään kolme, mutta enintään viisi teosta esitettäviksi Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalivaiheessa.

Edelliseen sävellyskilpailuun vuonna 2019 saapui kaikkiaan ennätykselliset 283 sävellystä 38 maasta.

– Tämä on osoittanut selvästi sen, että ammattimaiselle sävellyskilpailulle on suuri tarve kansainvälistä sävellystyötä tekevän joukon keskuudessa, kertoo kilpailun toiminnanjohtaja Reetaliina Marin.

Vuoden 2019 kilpailun voitti italialaissäveltäjä Andrea Portera.

Pääpalkinto 11 000 euroa

Kymi Sinfonietta esittää finaaliin valitut sävellykset kahdessa finaalikonsertissa Kotkassa ja Kouvolassa ensi vuoden syksyllä. Finaalikonsertissa Kymi Sinfoniettaa johtaa kapellimestari Anna-Maria Helsing.

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot: 1. palkinto 11 000 euroa, 2. palkinto 9 000 euroa ja 3. palkinto 7 000 euroa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Kalevi Aho (Suomi), Magnus Lindberg (Suomi), Mats Larsson Gothe (Ruotsi) ja Lotta Wennäkoski (Suomi). Tuomaristoon liittyy myöhemmässä vaiheessa myös kapellimestari Anna-Maria Helsing.

Kilpailua järjestää Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry, jonka jäseniä ovat Kymi Sinfoniettan ohella Kotkan ja Kouvolan kaupungit.

Sävellyskilpailu järjestetään viiden vuoden välein.

Uuno Klami (1900–1961) oli Virolahden Klamilassa syntynyt säveltäjä, joka haki sävellysoppia muun muassa Pariisista ja Wienistä. Klami sai akateemikon arvonimen vuonna 1959.

Suosittelemme sinulle