Hyppää sisältöön

Veera Arola olisi halunnut vuokrata beer pong -pöydän synttäreilleen, mutta joutui ostamaan oman – siitä syntyi yritysidea

Kotkalainen työterveyshoitaja perusti somistusyrityksen hoitovapaalla.

Veera Arolan kotona on paljon rekvisiittaa. Sinne myös asiakkaat tulevat valitsemaan juhliinsa sopivia somisteita.
Kirsi Lönnblad

Omakotitalon yläkerran aula ja yksi makuuhuoneista pursuavat maljakoita, kynttiläkuppeja ja kestokukka-asetelmia. Näyttää siltä, että tila loppuu kohta kesken.

Tavarat ovat kotkalaisen Humu-somistevuokraamon juhlatarvikkeita. Veera Arola perusti yrityksen ollessaan hoitovapaalla työterveyshoitajan työstä.

– Moni äiti näyttää perustavan nykyään yrityksen juuri hoitovapaalla ollessaan. Ilmeisesti se on sellaista idearikasta aikaa, Veera Arola naurahtaa sylissään neljä kuukautta vanha Oliver.

Ajatus lähti omista tarpeista. Arola etsi vuokralle beer pong- eli kaljapingispöytää omille syntymäpäivilleen. Hän ei kuitenkaan löytänyt lähialueelta ketään, joka olisi sellaisen vuokrannut. Pöytä piti siis ostaa.

Myös omista häistä oli jäänyt kaikenlaista rekvisiittaa, jolle ei oikein löytynyt paikkaa juhlapäivän jälkeen.

Yritykselle tuli heti runsaasti kyselyjä, ja varauksia on jo tehty vuodelle 2024.

– Osa asiakkaista haluaa, että käydään ennakkoon katsomassa juhlapaikka ja katsotaan somistukset sen mukaan. Toiset taas tulevat tänne itse valitsemaan tarvittavan rekvisiitan, kertoo Arola.

Yläaulaan onkin tehty mallipöytä, johon erilaisia kattauksia voi kokeilla. Hääparit eivät ole ainoa asiakaskunta, vaan myös yritykset haluavat somistusapua juhlatilaisuuksiin.

Kuuntele Veera Arolan haastattelu alta. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

Suomalaiset somistavat hillitysti

Hää- ja juhlatrendit vaihtuvat aika ajoin.

– Sosiaalinen media ja esimerkiksi Pinterest ovat hyviä lähteitä sille, mitä ihmiset milloinkin haluavat, Veera Arola kertoo.

Arolan mukaan suomalaiset sisustavat ja somistavat varsin hillitysti ja vaalein värein vuodesta toiseen. Yksittäisiä trendejä tulee ja menee. Esimerkiksi aiemmin suosittu ruusukulta on vaihtunut kultaan ja hopeaan.

– Tälle vuodelle on tulossa pastellisävyjen rinnalle myös kirkkaampia värejä, Veera Arola ennustaa.

Helsingin häämessut valitsi tammikuussa Arolan yrityksen vuoden 2023 hääsuunnittelu- ja somistuspalveluksi.

– Se oli aivan ihana juttu tälle pienelle yritykselle. Palkinto tuli yllätyksenä, ja olen ollut siitä tosi onnellinen. Se on tuonut lisää näkyvyyttä ja sitä kautta on tullut kyselyjä ja paljon uusia asiakkaita, iloitsee Arola.

Suosittelemme sinulle