Hyppää sisältöön

Vantaan Jurase Park -hankkeesta tuomittu ja Soinin kunnan kanssa riitaantunut mies pakoilee nyt vankilatuomiota ulkomailla, epäilee käräjäoikeus

Jorma Leppäniemestä ollaan tekemässä kansainvälistä etsintäkuulutusta, sillä hän ei ole saapunut oikeuteen, eikä häntä ole tavoitettu Suomesta.

Erämaan elämyskeskus oy:n yrittäjä Jorma Leppäniemi Soinissa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa 18.2.2020
Jorma Leppäniemi oli Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjänä vuonna 2020. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Elina Niemistö

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt yrittäjä Jorma Leppäniemen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä useista eri rikoksista. Hänet on määrätty vangittavaksi poissaolevana, sillä häntä ei ole tavoitettu. Hänestä ollaan tekemässä eurooppalaista pidätysmääräystä ja hänen luovuttamistaan Suomeen tullaan pyytämään.

Leppäniemeä syytetään törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja useista törkeistä veropetoksista.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan miestä ei ole tavoitettu käräjäoikeuden istuntoon syytteen nostamisen jälkeen, vaan hänen otaksutaan oleskelevan Thaimaassa. Hänen suomalainen osoitteensa on Ähtärissä, mutta sieltä häntä ei ole tavoitettu, eikä hän myöskään ole ilmoittanut tietojaan nykyisestä olinpaikastaan. Leppänieman asianajaja on ilmoittanut miehen terveydentilan estävän matkustamisen.

Oikeus kuitenkin epäilee, että Leppäniemi karttaa rikosprosessia pysymällä poissa maasta. Rikokset ovat sellaisia, että niistä voidaan tuomita vähintään vuodeksi vankeuteen. Leppäniemen thaimaalaista vaimoa syytetään myös avunannosta rikokseen.

Miehen taustalla on useita muitakin rikosepäilyjä ja tuomioita. Viime vuonna hänet tuomittiin arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta, joka liittyy Vantaalle suunnitellun Jurase Park -hankkeen rahankeruuseen (siirryt toiseen palveluun).

Soinissa hän riitaantui kunnan kanssa, kun hän oli ryhtynyt Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen yrittäjäksi. Soinin kunta irtisanoi sopimuksen alle vuodessa ja Leppäniemi nosti kanteen.

Aiheesta myös: Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjä sai vankeustuomion törkeästä petoksesta

Soinin kunta joutuu häätämään Vuorenmaan rinneyrittäjän

Riita Soinin laskettelukeskuksessa syvenee – kunta haluaa irti sopimuksesta, yrittäjä uhkaa miljoonakorvauksilla

Ilo uudesta rinneyrittäjästä oli lyhyt pienessä Soinin kunnassa – petoksista tuomitun yrittäjän kanssa roihahti ilmiriita hetkessä

Jurase Parkin merkilliset vaiheet: kiinalaisia robotteja, spiraalipullia, hämäryyttä tekijänoikeuksissa (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle