Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen testasi aamulla jalkansa kuntoa – ”Toki tasuria on menty vasta”

Iivo Niskanen loukkasi perjantaina vapaan hiihtotavan kilpailussa jalkaansa. Hän avasi tilannettaan lauantaina Yle Urheilulle.

Simo Arkko

Iivo Niskanen lensi perjantaina vapaan hiihtotavan maailmancupin kilpailussa Les Roussesissa rajusti päin verkkoaitaa. Niskanen avasi lauantaiaamuna kuntoaan Yle Urheilulle, kun hän oli testaamassa perinteisen suksiaan.

– Yllättävän ok. Toki tasuria on menty vasta, Niskanen huikkasi videolla ennen kuin lähti tasatyönnöllä eteenpäin.

Niskasen harjoittelua seurannut toimittaja Kimmo Porttila kertoi Urheilustudion lähetyksessä enemmän Niskasen tilanteesta.

– Kun Niskasen jalka jäi jotenkin verkkojen väliin, oli epäselvää, mitä hänen kohdallaan tapahtui. Sain Iivolta viestin aamulla, että jalka on mustelmista arka, mutta yllättävän ok, Porttila kertoi lähetyksessä.

Niskanen saapui 10 kilometrin kilpailussa maaliin toiseksi viimeisenä lähes kolme ja puoli minuuttia kärjen perässä. Niskanen kertoi kilpailun jälkeen, että hänen suksensa lipesi u-mutkassa jäältä, minkä takia hän meni päin verkkoaitaa.

– Oli lähellä irrota jalka siihen. Meni aika kauan, ennen kuin pääsin sieltä pois. Onneksi pystyin hiihtämään maaliin. Varmaan jonkinlaisella puujalalla selviän, Niskanen arveli perjantaina.

Niskasen kausi on ollut vaikea, sillä hän ei päässyt avaamaan maailmancup-kauttaan Rukalla koronatartunnan takia. Hän hiihti Tour de Skillä kaksi kilpailua ja vetäytyi harjoitustauolle.

Sunnuntaina Les Roussesissa hiihdetään 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtö.

Korjaus kello 12.35: Korjattu Iivo Niskasen kommenttia. Niskanen sanoi ”Toki tasuria on menty vasta”, eikä ”Tasuria on mentävä”, kuten jutussa alun perin luki.

Suosittelemme sinulle