Hyppää sisältöön

Ruotsalaishiihtäjä tuohtui Krista Pärmäkosken vetäytymisestä: ”Tämä ei ole reilua peliä!”

Ruotsalaishiihtäjä Linn Svahn oli tuohtunut Krista Pärmäkosken ratkaisusta vetäytyä erävaiheesta. Pärmäkoski valitteli tukkoista oloaan ja ei ilmestynyt erävaiheen starttiin.

Linn Svahn yrmeänä.
Linn Svahn tuohtui Krista Pärmäkosken ratkaisusta vetäytyä lauantain sprinttikisasta. Kuva: STELLA Pictures/Johan Valkonen
Hinni Hirvonen

Krista Pärmäkosken vetäytyminen lauantain erävaiheesta tulistutti ruotsalaishiihtäjiä Les Roussesin maailmancupissa.

Pärmäkoski selviytyi aika-ajoista erävaiheeseen, mutta jätti ilmestymättä erävaiheen startttiin. Hän valitteli tukkoista oloa jo perjantaina.

Naisten neljännessä erässä kilpailikin viiden hiihtäjän sijaan vain neljä hiihtäjää. Ratkaisu tulistutti ruotsalaisleirissä, sillä perjantain kilpailun voittanut Ebba Andersson jäi niukasti lauantain sprinttikisan ulkopuolelle. Andersson oli aika-ajon 31:s.

– Luulin, että aika olisi riittänyt. Tuntuu todella pahalta, Andersson harmitteli Expressenille. (siirryt toiseen palveluun)

Anderssonin joukkuekaveri Linn Svahn kävikin kuumana Pärmäkosken ratkaisusta jättää erävaihe väliin, vaikka se on sääntöjen mukaan sallittua.

– Onko se totta? Miten sääli. Mielestäni tämä ei ole reilun pelin mukaista, Svahn tylytti.

Emma Ribom, Kristine Stavaas Skistad, Maja Dahlqvist.
Emma Ribom, Kristine Stavås Skistad ja Maja Dahlqvist olivat sprinttikisan jälkeen palkintopallilla. Kuva: EPA-EFE

– Jos hän olisi loukkaantunut, olisi asia eri. Mutta jos hän haluaa vain optimoida asemiaan sunnuntain kilpailussa... Hän olisi voinut hyvin jättää kokonaan tulematta paikalle, ruotsalainen jatkoi.

Svahn myönsi katsovansa tilannetta sinikeltaisin lasein, mutta jatkoi silti Pärmäkosken tylyttämistä.

– Mutta kuka tahansa olisikaan ollut 31:s, en olisi ollut iloinen tälläisestä toiminnasta. Urheilussa haluaa vaalia reilun pelin sääntöjä. Tämä ei tunnu siltä.

Hiihtomaajoukkueen valmentaja Ville Oksanen kertoi Yle Urheilulle, että Pärmäkoski on toistaiseksi mukana sunnuntain kilpailussa. Huomenna Les Roussesissa hiihdetään 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisa.

Lauantain naisten sprinttikisan voiton vei uran ensimmäisen maailmancup-voittonsa napannut Kristine Stavås Skistad. Seuraavat kaksi palkintokorokesijoitusta nappasivat ruotsalaiset: Emma Ribom oli toinen ja Maja Dahlqvist kolmas. Pärmäkoskea tylyttänyt Svahn jätettiin neljänneksi. Suomalaisista parhaaseen suoritukseen ylsi Anne Kyllönen, joka pääsi välieriin.

Suosittelemme sinulle