Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen loisti loppuhetkillä – toimittajalta kiinnostava arvio suomalaisen kasvusta: ”Merkki tähteydestä”

Lauri Markkanen avitti Utah Jazzin voittoon koripalloliiga NBA:ssa. Suomalainen ei ota suuremmin paineita mahdollisesta tähdistövalinnasta.

Lauri Markkanen pussitti 29 pistettä Dallasia vastaan.
Markkanen oli vireessä koripalloliiga NBA:ssa. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Lauri Markkanen jatkoi huippuvireessä koripalloliiga NBA:ssa, kun Utah Jazz voitti Dallas Mavericksin pistein 108–100. Voitolla Utah piti kiinni länsilohkon viimeisestä pudotuspelipaikasta.

36 minuuttia pelannut Markkanen pussitti 29 pistettä ja napsi viisi levypalloa. Suomalainen kuitenkin kiihdytti tahtiaan loppua kohden ja ratkaisuhetkillä, sillä hän iski 12 pistettä viimeisellä neljänneksellä.

Markkanen sai ottelussa tukea 19 pistettä tehneeltä Malik Beasleyltä sekä 14 pistettä pussittaneilta Jordan Clarksonilta ja Walker Kessleriltä. Loukkaantumisensa jälkeen kentälle palannut Kelly Olynyk pelasi 15 minuuttia ja heitti kolme pistettä.

Kamppailussa eniten pisteitä teki Dallasin Spencer Dinwiddie, joka pussitti 35 pistettä ja antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Markkanen kuvaili kenttähaastattelussa, että Dallas pystyi hidastamaan Utahin peliä toisella jaksolla, mutta hyvä puolustuspeli auttoi joukkueen voittoon.

24,9 pisteen keskiarvolla tällä kaudella pelannut Markkanen puhui jälleen mieluummin joukkueestaan.

– Olen aina antanut kunniaa joukkuekavereilleni ja valmennukselle, että pääsen hyville heittopaikoille. Olemme parantaneet kauden saatossa, mutta meillä on vielä tehtävää, Markkanen kommentoi.

Utahia tarkasti seuraava The Athleticin toimittaja Tony Jones näkee, että Markkanen vastasi pelin vaatimuksiin Dallas-ottelun edetessä.

– Hän teki 17 pistettä kolmen neljänneksen aikana. 29 pisteestään hän teki 12 neljännellä neljänneksellä ja monet niistä viimeisillä minuuteilla. Merkki tähteydestä on pystyä hoitamaan homma loppuun riippumatta siitä, mitä toinen joukkue tekee kentällä, Jones kirjoitti Twitterissä. (siirryt toiseen palveluun)

Markkasen ympärillä on riittänyt spekulaatiota tähdistöpelin suhteen. Markkanen ei yltänyt aloitusviisikkoon, mutta hän voi nousta vielä vaihtopenkille NBA-valmentajien valinnan kautta.

– Se tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Meillä on vielä muutama peli ennen sitä. Meillä on peli huomenna (lauantaina). Katsotaan, tapahtuuko se sen jälkeen, Markkanen tuumasi toimittajille perjantaina.

Kuuntele alta Uutispodcastin jakso, jossa Lauri Markkasta läheltä seuraava koripallotoimittaja Andy Larsen kertoo siitä, miten suomalainen on yllättänyt Utah Jazzissa.

Markkanen hymyilemässä ottelun jälkeen pallo kädessään.
Markkanen oli hymy huulilla ottelun jälkeen. Kuva: NBAE via Getty Images

Juttua täydennetty Markkasen kommenteilla 29.1.2023 kello 10.23.

Suosittelemme sinulle