Hyppää sisältöön

Eevi-Inkeri Tossavainen saavutti nuorten MM-kultaa – ”Halusin uskoa, että se on täysin mahdollista”

19-vuotias Eevi-Inkeri Tossavainen saavutti nuorten MM-kultaa Kanadassa. Viime viikonloppuna hän voitti monta maajoukkuehiihtäjää Tampereen SM-kisoissa yhdessä Elsa Torvisen kanssa.

Simo Arkko

Eevi-Inkeri Tossavainen on voittanut kultaa maastohiihdon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadan Whistlerissä.

19-vuotias Tossavainen kepitti perinteisellä hiihtotavalla käydyssä kilpailussa Norjan Milla Grosberghaugen Andreassenin ja Ruotsin Lisa Erikssonin. Tossavainen voitti niukasti, 0,14 sekunnin marginaalilla.

Tossavainen kuvaili sprinttipäiväänsä tasavahvaksi. Hän käytti jokaisessa hiihdossa samaa taktiikkaa.

– Toisen nousun päältä maaliin piti pystyä hiihtämään kovaa, koska siinä erot aika lailla tulikin. Siihen olen tyytyväinen, että pystyin koko päivän säilyttämään saman tason ja vähän jopa kiristämään omaa vauhtia, Tossavainen iloitsi Hiihtoliiton haastattelussa.

– Olen voittoon todella tyytyväinen ja iloinen siitä. Huollolle iso kiitos, he tekivät todella hyvää työtä, Tossavainen jatkoi.

Tossavainen halusi onnitella haastattelussaan myös Eero Rantalaa, joka saavutti MM-pronssia alle 20-vuotiaissa. Rantala venytti tiukassa kiritaistossa kolmanneksi, kun Ruotsin Anton Grahn ja Elias Danielsson veivät kaksi ensimmäistä sijaa.

– Onnistuimme joukkueenakin hyvin. Olen todella iloinen Eeron puolesta, että hänkin onnistui niin hyvin, Tossavainen totesi.

Tossavainen on tyytyväinen, että hän pystyi hallitsemaan omia eriään ja hiihtämään kärkipaikalla. Hän kuvaili, että suorittaminen oli alusta alkaen vahvaa aina finaaliin saakka.

– Tavoitteena kisaan oli ehdottomasti mitali ja voitto oli päällimmäisenä mielessä. Halusin uskoa, että se on täysin mahdollista ottaa.

Tampereen SM-hiihdoissa kaksikko saavutti hopeaa pariviestissä.
Eevi-Inkeri Tossavainen ja Elsa Torvinen saavuttivat pariviestissä hopeaa viime viikolla SM-kisoissa.

Ylöjärven Ryhtiä seuratasolla edustava Tossavainen nousi jo viime viikonloppuna esiin Tampereella, kun hän voitti yhdessä Elsa Torvisen kanssa pariviestissä SM-hopeaa. Kaksikko kukisti tuolloin monta maajoukkuehiihtäjää. Lopussa Tossavainen jätti esimerkiksi Anne Kyllösen ja Jasmi Joensuun taakseen.

Torvinen oli Tossavaisen tapaan mukana MM-kisoissa. Hän saavutti sprintissä sijan 15.

Suosittelemme sinulle