Hyppää sisältöön

Oppisopimuskoulutusta englanniksi – Danfossilla Vaasassa alkaa uudenlainen rekrytointitapa

Koulutukseen osallistuu yhdeksän henkilöä eri maista ja eri taustoista. Kokoonpanotyötä opetellaan Vaasan tehtaalla ja muuta koulusta Vaasan ammattiopistolla.

Danfoss Drives, före detta Vacon, i Runsor i Vasa.
Vaasan tehtaan tavoitteena on palkata tänä vuonna yli 40 uutta vieraskielistä tuotantotyöntekijää. Kuva: Yle/Joni Kyheröinen
Ulla Kuivasmäki

Danfoss aloittaa Vaasan tehtaallaan helmikuun alussa englanninkielisen oppisopimuskoulutuksen. Oppisopimuskoulutus englannin kielellä on Danfossin ensimmäinen.

Koulutukseen on valittu yhdeksän henkilöä eri maista ja erilaisilla taustoilla. He oppivat kokoonpanotyötä tuotannossa Vaasassa ja joka toinen viikko he osallistuvat kahtena päivänä Vaasan ammattiopiston järjestämään englanninkieliseen koulutukseen.

Opiskelijoille järjestetään myös työpaikkasuomi-kielikoulutusta. Sen avulla pyritään edistämään vieraskielisten työntekijöiden sosiaalistumista organisaatioon.

Opinnot kestävät marraskuuhun 2023 asti ja niiden aikana suoritetaan sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon ensimmäinen osa.

Vaasan alueella ei aiemmin ole ollut yritystä, joka hyödyntää rekrytoinnissaan vastaavaa lähestymistapaa, kertoo Danfoss.

– Aiemmin suomenkielisiä työntekijöitä on ollut riittävästi tarjolla ja olemme saaneet avoimet paikat täytettyä. Nyt tarvitsemme uudenlaisia rekrytointitapoja. Oppisopimuskoulutuksen kautta saamme mukaan motivoituneita työntekijöitä, joita organisaation voimakas kasvu myös tulevina vuosina tarvitsee, kertovat HR Generalist Heidi Saarinen ja tuotantojohtaja Anssi Ladvelin.

Vaasan tehtaan tavoitteena on palkata tänä vuonna yli 40 uutta vieraskielistä tuotantotyöntekijää. Seuraava englanninkielinen oppisopimuskoulutus käynnistyy mahdollisesti jo syksyllä 2023.

Suosittelemme sinulle