Hyppää sisältöön

IS: Poliisilla uusi avaintodistaja Ison Omenan kuolemantapauksessa

Uutta avaintodistajaa on tarkoitus kuulla tällä viikolla.

Kukkia ja kynttilöitä kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa 10. tammikuuta 2023.
Kukkia ja kynttilöitä kauppakeskus Isossa Omenassa 10. tammikuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Linnea Virtanen,
Rosa Lehtokari

Poliisilla on uusi avaintodistaja Ison Omenan kuolemantapauksessa, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo lehdelle uuden todistajan nähneen lähietäisyydeltä vartijoiden hälyttämiseen johtaneen kohtaamisen kuolleen naisen ja vartijat hälyttäneen miehen välillä. Poliisin mukaan todistajaa on tarkoitus kuulla tästä teemasta tällä viikolla.

Vartijat hälyttänyttä miestä kuultiin viime viikolla toistamiseen, mutta poliisi ei kerro kuulemisesta enempää ennen kuin avaintodistajaa on kuultu.

Kaiken kaikkiaan poliisilla on neljä epäiltyä, joiden joukossa on sekä järjestyksenvalvojia että vartijoita. Poliisi on kuulustellut jo heidät.

Poliisi epäilee tilanteeseen osallistuneita kuolemantuottamuksesta. Poliisin saaman alustavan arvion mukaan nainen ei kuollut ainakaan tukehtumalla.

Vielä ei tiedetä, liittyykö vartijoiden toiminta naisen kuolemaan.

Uhrin veli: nainen joutui vartijoiden silmätikuksi

Poliisi on aiemmin kertonut, että kauppakeskuksen valvontatallenteissa näkyy nainen kävelemässä kauppakeskuksen käytävällä sekä se, kun häntä vastaan tuli kaksi järjestyksenvalvojaa.

Järjestyksenvalvojat olivat aiemmin saaneet tiedon siitä, että naisen epäiltiin häiriköineen toista kauppakeskuksessa asioinutta henkilöä.

Järjestyksenvalvojat pysäyttivät naisen, ja lyhyen keskustelun jälkeen he alkoivat poistaa häntä kauppakeskuksesta. Tätä seurasi voimankäyttötilanne, jonka yksityiskohtia selvitetään nyt esitutkinnassa.

Kuolleen naisen veljen mukaan naisella oli nuoruudessa puhjennut sairaus, joka vaikutti hänen elämäänsä ja käyttäytymiseensä.

Veli ei halua kertoa sairaudesta tarkemmin julkisuudessa, mutta uskoo, että nainen oli poikkeavan käytöksen takia vartijoiden silmätikku jo entuudestaan.

Ylellä ei ole tietoa, onko menehtyneen naisen sairaus vaikuttanut hänen käytökseensä Isossa Omenassa sattuneessa tilanteessa.

Juttua päivitetty 30.1. kello 15.40: Lisätty tietoja tapauksesta aiemman uutisoinnin pohjalta.

Suosittelemme sinulle