Hyppää sisältöön

Valmetin saama iso tilaus tuo työtä myös Jyväskylän Rautpohjan tehtaalle

Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta vastaavien tilauksien arvo on yleensä 90-120 miljoonaa euroa.

Valmetin Rautpohjan teollisuusrakennus Jyväskylässä.
Valmetin Rautpohjan yksikkö työllistää kaikkiaan noin 1850 henkilöä. Heistä noin 300 on Valmetin yhteistyökumppaneiden palveluksessa. Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski,
STT

Konepajayhtiö Valmet uudistaa eteläafrikkalaisen Sappin paperikoneen Yhdysvalloissa.

Mainen osavaltiossa sijaitsevan Skowheganin tehtaan hienopapereita valmistava paperikone uudistetaan tuottamaan valkaistuja sellukartonkilajeja.

Koneen vuotuinen kapasiteetti nousee 240 000 tonnista 470 000 tonniin.

Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta vastaavien tilauksien arvo on yleensä 90–120 miljoonaa euroa. Valmet on jo aiemmin uudistanut saman tehtaan Skowheganin tehtaan toisen paperikoneen.

Uudistettu kone on määrä ottaa käyttöön vuoden 2025 puolivälissä.

– Investointi on täysin Sappin strategian mukainen: keskitymme pienentämään hienopaperin osuutta ja siirtämään painopistettä enemmän pakkaus- ja erikoispapereihin sekä sellu- ja biomateriaaleihin, kertoo Sappi North American toimitusjohtaja Michael Haws tiedotteessa.

Valmetin Paperit-liiketoimintalinjan johtaja Jari Vähäpesola toteaa, että nyt julkistettu paperikoneen muutostyö tuo työtä myös Valmetin Rautpohjan tehtaalle Jyväskylään. Vähäpesola ei arvioi työllisyysvaikutuksia Jyväskylässä tarkemmin.

Kaikkiaan muutostyö työllistää Suomessa 100–200 henkilötyövuoden verran, sanoo Vähäpesola.

Valmetin Rautpohjan yksilön työllisyystilanne on Vähäpesolan mukaan tällä hetkellä hyvä. Suoraan Valmetin palkkalistoilla Rautpohjassa on noin 1550 työntekijää.

Suosittelemme sinulle