Hyppää sisältöön

Liminganlahden lintutorni uusitaan 90 000 eurolla

Virkkulan uudessa tornissa on tarkoitus hyödyntää ainakin osittain nykyisen tornin materiaaleja.

Limingan luotokeskuksen lintutorni Virkkula Liminganlahden rannassa.
Liminganlahti on yksi Suomen tärkeimmistä muuttolintujen seurantapaikasta ja lahdella myös pesii runsaasti kosteikkolintuja. Nykyinen lintutorni sijaitsee maannousema-alueella. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Degerman

Limingassa sijaitsevan Lintulahden tornin uusimiseen on saatu 90 000 euron määräraha, joka käytetään tornin suunnitteluun ja osittain uudelleenrakentamiseen. Työn toteuttavat Limingan kunta ja Metsähallitus. Investoinnilla varmistetaan turvalliset ja laadukkaat palvelut retkeilijöille tulevaisuudessakin.

Liminganlahden luontokeskuksessa kirjattiin ennätysmäärä käyntejä viime vuonna. Lintuja ja kosteikkoluontoa esittelevässä luontokeskuksessa vierailtiin yli 61 000 kertaa.

Liminganlahden luontokeskuksen käyntimääräennätykseen vaikuttivat muun muassa koululais- ja yritysryhmien vierailujen elpyminen koronavuosien jälkeen. Myös kotimaan matkailun suosio näkyi edelleen Limingassa. Samoin tapahtumat, kuten Lintukuvafestivaalit, keräsivät jälleen hyvin yleisöä.

Metsähallitus ja Limingan kunta ovat kehittäneet suunnitelmallisesti luontokeskuksen aluetta viime vuosien aikana. Sinne on rakennettu muun muassa uusi luontopolku sekä pääskyille pesimäpaikkoja.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle