Hyppää sisältöön

Vaasan Hietalahdessa sijaitsevan palloiluhallin myynnissä aikalisä

Myyntiä oli tarkoitus käsitellä tämänpäiväisessä kokouksessa, mutta myyjätaho päätti vaatia asian poistamista hallituksen listalta.Kaupunki pelkää kustannuksia ja sen mukaan liikuntapaikkoja on jo tarpeeksi.

Fotboll på planen i Fennia Arena i Vasa.
Kuva: Yle/Joni Kyheröinen
Merja Siirilä

Hietalahdessa sijaitsevan palloiluhallin mahdollisessa myynnissä Vaasan kaupungille on otettu aikalisä.

Hallin omistaa Wasa Football Cup -jalkapalloturnausta järjestävä yhdistys. Yhdistys haluaisi myydä hallin kaupungille, joka on suhtautunut ostoon penseästi.

Yhdistys veti myyntiesityksensä toistaiseksi pois, jotta se ehtii perustella kauppaa kunnolla ennen poliitikkojen päätöksentekoa.

– Wasa Footballl Cupin hallitus päätti sunnuntain kokouksessaan peruuttaa tarjouksen, hallituksen puheenjohtaja Toffe Sparv Wasa Footballcupista kertoo

Tavoitteena on käydä uusia neuvotteluita

Sparvin mukaan tämä ei silti tarkoita sitä, että luopuisi kaikesta toivosta, että kaupunki tai kuntayhtymän Vaasan seudun Areenat ottaisivat hallin haltuunsa.

– Halusimme välttää suoran ei. Nyt ryhdymme uusiin keskusteluihin kaupungin ja poliitikkojen kanssa selittääksemme paremmin, miksi kaupungin tai kuntayhtymän pitäisi ottaa halli haltuunsa.

Sparvin mukaan WFC ei tavoittele suurta taloudellista voittoa hallin myynnistä.

– Tärkeintä olisi varmistaa, että halli on jatkossakin alueen jalkapallojoukkueiden käytössä.

Kaupunginjohtaja Tomas Häyryn esityksenä kaupunginhallitukselle oli, ettei kaupunki osta palloiluhallia. Myöskään Vaasanseudun areenojen kuntayhtymä ei ole kiinnostunut hallista.

Lisäksi kaupunki perusteli kieltäytymistään jo ennestään korkealla velkataakalla, sekä hallin mahdollisilla tulevilla investointitarpeilla.

– Led-valaistus on jo ostettu ja asennetaan halliin ensi kuussa. Suuri kustannus tulee olemaan uuden maton asennus tulevien vuosien aikana, Sparv kertoo.

Aiheesta aiemmin: Vaasan kaupunki ei halua ostaa palloiluhallia – perusteluna veronmaksajien jo entisestään korkea velkataakka

Suosittelemme sinulle