Hyppää sisältöön

Superlahjakkuus Niko Anttola saavutti jo kolmannen mitalinsa nuorten MM-tasolla – myös Tossavainen jatkoi Suomen hurjaa mitaliputkea

Niko Anttola ylsi hopealle ja Eevi-Inkeri Tossavainen pronssille nuorten MM-hiihtojen pitkillä matkoilla. Suomi on voittanut Kanadan Whistlerissä käytävissä nuorten MM-hiihdoissa nyt viisi mitalia.

Hinni Hirvonen

Suomalaishiihtäjien mitalitili nuorten MM-kisoissa koheni maanantaina kahdella lätkällä. Ensin Eevi-Inkeri Tossavainen hiihti alle 20-vuotiaiden 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa pronssille.

Suomalaishiihtäjä hävisi kisan voittaneelle Milla Grosberghaugen Andreassenille 33,9 sekuntia. Hopealle hiihti Ruotsin Lisa Eriksson.

Tossavainen kamppaili pronssista Italian Iris De Martin Pinterin ja Sveitsin Marina Kälinin kanssa, mutta vei lopulta kirikamppailun loppusuoralla.

Muista suomalaisista Fanny Kukonlehto sijoittui 14:nneksi, Elsa Torvinen 22:nneksi ja Pinja Aaltonen 37:nneksi.

Tossavaiselle mitali oli jo kisojen toinen. Lauantaina hän hiihti ikäluokkansa MM-sprintissä kultaa.

Vastaavassa miesten sarjassa kohta 20 vuotta täyttävä Niko Anttola sivakoi hopealle. Anttola piti alusta lähtien hyvää matkavauhtia ja hajotti porukan. Anttola ja neljä norjalaista muodostivat tovin kärkiviisikon, kunnes suomalaisen vauhdin lisäys kolmannen kierroksen alussa pudotti porukasta kaksi hiihtäjää.

Lopulta voitosta taistelivat enää Anttola ja Matthias Holbaek. Lopulta norjalainen kiri voittoon yli seitsemän sekunnin erolla Anttolaan.

Mitali oli Anttolalle jo kolmas nuorten MM-tasolla. Pari vuotta sitten hän oli voittamassa Suomen miehille viestihopeaa. Puolestaan vuosi sitten hän oli kymmenen kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa toinen.

Anttolalla on mahdollisuus kirkastaa hopeamitali torstaina, kun Whistlerissä hiihdetään vapaan väliaikalähtökisat. Hän oli reilu viikko sitten SM-kolmonen 15 kilometrin vapaan väliaikalähtökisassa Tampereella.

Suomi on saavuttanut jo yhteensä viisi mitalia. Eero Rantala hiihti MM-sprinteissä pronssille ja Jasmin Kähärä otti alle 23-vuotiaiden sarjassa sprinttikultaa.

Päivitetty 7:28: Lisätty tieto Niko Anttolasta.

Suosittelemme sinulle