Hyppää sisältöön

Lisää hyllytyksiä ja irisanomisia Tyre Nicholsin kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn jälkeen Yhdysvalloissa

Muun muassa kaupungin pelastuslaitos kertoo irtisanoneensa kolme työntekijää tapauksen vuoksi.

Memphisin kaupunki on julkaissut poliisivideot 29-vuotiaan Tyre Nicholsin kiinniottotilanteesta. Varoitus: video sisältää väkivaltaa.
STT

Yhdysvalloissa Memphisin poliisi kertoo, että yhteensä seitsemän poliisia hyllytettiin päivä Tyre Nicholsin pahoinpitelyn jälkeen. Asiasta uutisoi uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Tämän jälkeen heistä viisi, joita syytetään Nicholsin taposta, on erotettu ja kaksi on edelleen sisäisen tutkinnan kohteena. Aiemmin on uutisoitu seurauksista kuudelle poliisille.

Lisäksi Memphisin pelastuslaitos kertoo irtisanoneensa kolme työntekijää tapauksen vuoksi. Heidät erotettiin, koska he eivät noudattaneet säännöstöä.

Työntekijät eivät esimerkiksi kunnolla arvioineet Nicholsin terveydentilaa, kun hänet oli painettu maahan poliisiautoa vasten, kertoo yhdysvaltalaislehti the New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Lisäksi Shelbyn piirikunnan sheriffi suorittaa lehden mukaan omaa tutkimustaan kahden työntekijänsä toimista tapahtumapaikalla. Molemmat heistä on vapautettu tehtävistään, kunnes tutkinta on suoritettu loppuun.

Memphisin poliisi kertoi CNN:n mukaan tiedotteessaan(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun), että ensimmäinen voimankäyttö tapahtui pysäytyksen yhteydessä, minkä jälkeen Nichols yritti viranomaisten mukaan paeta jalan. Poliisit ottivat pakoon pyrkineen Nicholsin kiinni, jolloin toinen voimankäyttö tapahtui. Hän kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa.

Korjaus 1.2.2023 kello 11.57: Artikkelissa on täsmennetty pidätyksen ja siinä tapahtuneen voimankäytön aikajärjestystä, jolloin nyt käy ilmi pakoon lähdön tapahtuneen ensimmäisen voimankäytön jälkeen.

Suosittelemme sinulle