Hyppää sisältöön

Kyrö Distilleryn päärakennuksessa uhkaava tulipalo pannuhuoneesta – kattoa jouduttiin repimään auki, tuotantoon katkos

Ripeä toiminta pelasti Isonkyrön vanhan meijerin päärakennuksen isommalta tulipalolta varhain tiistaiaamuna. Palonalun havaitsi pihalla työskennellyt lumenauraaja.

Kyrö Distillery
Kyrö Distilleryn päärakennuksen kattoa revittiin auki muun muassa savutuuletuksen takia. Kuva: Jussi Itämäki
Tuomo Mäenpää,
Anne Elhaimer

Kyrö Distilleryn päärakennuksessa Isossakyrössä havaittiin varhain tiistaiaamuna savua.

Pelastulsaitos sai hälytyksen suuresta tulipalosta Kyrö Distilleryn alueelta. Varsinaisia liekkejä palokunta ei kuitenkaan havainnut.

– Rakennuspalo on hallinnassa, päivystävä pelastuspäällikkö Juha Turkulainen kertoi jo kohta aamulla.

Palon alkupaikka löytyi rakennuksen pannuhuoneessa, josta se pääsi välipohjan rakenteisiin. Päärakennuksen kattoa jouduttiin repimään auki pannuhuoneen kohdilta muun muassa savutuuletuksen helpottamiseksi.

Ihmisiä onnettomuudessa ei ollut vaarassa. Paikalla oli kaikkiaan 12 pelastuslaitoksen yksikköä, joista 5 oli sammutusyksikköä.

Tuotanto keskeytyksessä, vahinkoja tutkitaan

Kyrö Distilleryn perustajajäsen Miko Heinilä kertoo, että tislaamon tuotantoon seuraa katkos ainakin tiistaiksi. Muita savun aiheuttamia vahinkoja tutkitaan.

– Ainakaan tänään ei tuotantoa käynnistellä. Katsotaan mitä vahinkoja on tullut ja kauanko joudutaan tuotantoseisokkia pitämään.

Päärakennuksessa sijaitsevat muun muassa ginitislaamo ja pullotuslinja sekä ravintola ja kokoustiloja. Tärkeintä on tarkistaa, etteivät savuvahingot vahingoittaneet tisleitä tai tuotteiden raaka-aineita.

Myös yksittäisten asiakkaiden viskitynnyreitä säilytetään vanhassa päärakennuksessa. Ne ovat Heinilän mukaan turvassa:

– Tynnyrivarasto on vanha jäävarasto ja jykevien seinien turvaama. Myös puu toimii hyvänä filtterinä, jotta lyhytaikainen savu tilassa ei vahingoita tisleen aromia. Mutta totta kai kaikki pitää vielä tarkistaa.

Hälytyksen paikalle teki aamulla kello 5.40 pihalla työskennellyt lumenauraaja. Heinilän mukaan tämä oli nähnyt myös liekkejä, jotka olivat lyöneet lämpökeskuksen ritilöistä läpi.

– Onneksi oli nopeaa toimintaa. Varmasti oli kyse muutamista kymmenistä minuuteista, että tilanne olisi ollut ihan toisenlainen.

Päivitetty 31.1. klo 17.16

Suosittelemme sinulle