Hyppää sisältöön

Vanhus kuoli ja puoliso löytyi huonokuntoisena – Pöytyän epäillyn laiminlyönnin tutkinta pyritään saamaan valmiiksi kevään aikana

Poliisi on pyytänyt Valviralta lausuntoja tapaukseen liittyen. Tutkinnanjohtajan mukaan tavoitteena on saada tutkinta valmiiksi kevään aikana.

Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste
Arkistokuvassa Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen virastotalo. Kuva: Päivi Leppänen / Yle
Eino Kossila

Poliisi odottaa Valviralta lausuntoja liittyen Pöytyällä viime syyskuussa tapahtuneeseen epäiltyyn pelastustyön laiminlyönnin tutkintaan. Poliisin osalta tutkinta on tällä hetkellä pysähdyksissä, kun asiantuntijalausuntoja odotetaan.

Valvira on valvontavirasto, jonka tehtävänä on valvoa muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon asianmukaista toteutumista.

Tutkinnanjohtaja Valtteri Kemppi ei halua eritellä, mistä asioista poliisi on pyytänyt lausuntoja, mutta hänen mukaansa yksityiskohtia on useita.

Kempin mukaan poliisin toiveena on, että tutkinta saataisiin valmiiksi kevään aikana, mutta aikataulu riippuu osittain myös Valvirasta.

Muuta uutta tutkinnassa ei ole tullut ilmi. Tapauksen rikosnimikkeet tai epäiltyjen henkilöiden määrä eivät ole muuttuneet tutkinnan aikana. Aikaisemmin poliisi kertoo kuulleensa ”muutamia henkilöitä” rikoksesta epäillyn asemassa.

Poliisi löysi 87-vuotiaan kuolleena ja puolison huonokuntoisena

Tapaus sai alkunsa syyskuussa, kun poliisi löysi 87-vuotiaan naisen kotoaan menehtyneenä ja tämän 76-vuotiaan miehen hyvin heikkokuntoisena. Puoliso tarvitsi sairaalahoitoa.

Kumpikaan ei ollut kotihoidon asiakkaana, mutta mies oli pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen. Avuntarve oli kotihoidon tiedossa ja pariskunnan luona oli käyty useampaan kertaan elokuun lopussa.

Tämän jälkeen kotihoito ei ollut enää tavoittanut pariskuntaa, vaikka heidän oven takanaan oli käyty ja heitä oli tavoiteltu puhelimitse.

Poliisin tutkinnan lisäksi tapauksesta on käynnissä Pöytyän kunnan oma sisäisen tarkastus. Myös Onnettomuustutkintakeskus tekee selvityksen tapahtumista.

Suosittelemme sinulle