Hyppää sisältöön

Kannuksen uimahalli KitinVapari on vuoden vesiliikuntapaikka

Uimallissa tehtiin viime vuonna myös kävijäennätys.

Lapsi hyppää uima-altaaseen.
KitinVaparissa on huomioitu erinomaisesti henkilökunnan osaaminen sekä turvallisuusasiat. Kuva: Kimi Sämpi / Yle
Iina Kluukeri

Kannuksen uimahalli KitinVapari on valittu Vuoden 2022 vesiliikuntapaikaksi.

Valinnan on tehnyt Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

Liiton mukaan valinnassa painoivat hallin monipuolisuus, henkilökunnan osaaminen ja turvallisuusasioiden esimerkillinen hoitaminen.

Viime vuonna reilun 5 000 asukkaan kaupungin uimahalli saavutti uuden kävijäennätyksen, yli 36 000 asiakaskäyntiä. Vuonna 2013 rakennuksessa tehtiin laajennus ja perusparannus.

– Hallin monipuolisille palveluille riittää kysyntää, siitä kertoo myös kävijäennätys. On hienoa, että kaupungin päättäjät näkevät uimahallin tärkeänä palveluna, johon kannattaa satsata, sanoo SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen tiedotteessa.

Tunnustus luovutetaan tänään tiistaina.

– Hallin työntekijät saavat tunnustusta asiakkailta osaamisestaan sekä innostuneesta ja asiakaslähtöisestä työotteesta. Henkilöstöllä on monipuolista vesiliikunnan ja hengenpelastuksen koulutusta ja heille järjestetään säännöllisesti allasturvallisuuden koulutusta. Turvallisuusasiat ovat KitinVaparissa erinomaisessa kunnossa. Lisäksi hallin palveluissa ja tiloissa on huomioitu esteettömyys, kiittelee Heinonen.

KitinVapari on palvellut kaupunkilaisia jo viiden vuosikymmenen ajan. Halli valikoitui voittajaksi useiden ehdotusten joukosta.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto eli SUH on valinnut Vuoden vesiliikuntapaikan jo vuodesta 1994.

Suosittelemme sinulle