Hyppää sisältöön

Yllätyspaukku Norjan MM-valinnoissa! Maailmancupin kisan tuore voittaja jätettiin ulos joukkueesta

Joulukuussa Lillehammerissa maailmancupin osakilpailun voittanut Iver Tildheim Andersen ei mahtunut Norjan MM-kisajoukkueeseen.

Iver Tildheim Andersen kuvassa
Iver Tildheim Andersen ei ole mukana Norjan MM-kisajoukkueessa. Kuva: IMAGO/motivio/ All Over Press
Matti Lehtisaari

Norjan hiihtojoukkue Planican MM-kisoihin on julkistettu. Suurin yllätys valinnoissa oli, ettei tällä kaudella maailmancupin osakilpailun voittanut Iver Tildheim Andersen mahdu joukkueeseen.

Andersen oli 10 kilometrin ykkönen joulukuussa hiihdetyssä maailmancupin osakilpailussa Lillehammerissa. 22-vuotias Andersen siivitti norjalaismiehet kolmoisvoittoon vapaalla hiihtotavalla sivakoidussa taistossa.

– Tämä ei ollut minulle shokki, koska voitostani on jo pitkä aika enkä ole yltänyt sen jälkeen vastaaviin tuloksiin, Andersen kommentoi norjalaiselle Verdens Gang -lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

Andersen on miesten maailmancupin kokonaistilanteessa 47. sijalla. Hänen vauhtinsa riitti yhdeksännelle sijalle viime viikonvaihteen vapaan hiihtotavan 10 kilometrin matkalla, kun maailmancupissa kilpailtiin Ranskassa.

Vapaan tyylin kisoista miehet hiihtävät Planicassa 15 kilometrin väliaikalähdön.

– En mene yksityiskohtiin, mutta meillä on paljon hyviä ja meritoituneita urheilijoita miesten vapaan kisaan, Norjan maajoukkueen johtaja Espen Bjervig kommentoi.

– Haluamme olla kisojen paras hiihtomaa, Bjervig painotti.

Johannes Hösflot Kläbo Rukalla.
Johannes Kläbo on ollut hurjassa lyönnissä tämän talven kisaladuilla. Kuva: Tomi Hänninen

Kläbo Norjan väkevänä ykköstykkinä

Ennakolta joukkueen ykköstähti on miesten maailmancupia johtava Johannes Hösflot Kläbo. Hän saattaa hiihtää Planicassa kaikki kuusi matkaa: neljä henkilökohtaista kilpailua ja kaksi viestiä.

– Johanneksen kanssa ei ole keskusteltu lajivalikoimasta. Katsotaan Toblachin maailmancup ensin, Bjervig viittasi tulevan viikonvaihteen koitoksiin.

Suomen MM-kisajoukkue julkistetaan ensi viikon alkupuolella. Maailmancupin viimeiset kilpailut ennen MM-kisoja hiihdetään ensi viikonloppuna Italian Toblachissa.

Planican MM-hiihdot alkavat 22. helmikuuta ja päättyvät 5. maaliskuuta. Kisatapahtumia voi seurata suorissa lähetyksissä Ylen kanavilla.

Norjan hiihtäjät Planicaan

Harald Östberg Amundsen
Pål Golberg
Hans Christer Holund
Emil Iversen
Johannes Hösflot Kläbo
Simen Hegstad Krüger
Even Northug
Martin Löwström Nyenget
Sjur Röthe
Håvard Solås Taugböl
Didrik Tönseth
Erik Valnes
Sivert Wiig

Helene Marie Fossesholm
Ragnhild Haga
Anne Kjersti Kalvå
Kristine Stavås Skistad
Astrid Öyre Slind
Ane Appelkvist Stenseth
Anna Svendsen
Silje Theodorsen
Heidi Weng
Tiril Udnes Weng
Lotta Udnes Weng
Ingvild Flugstad Östberg

Suosittelemme sinulle