Hyppää sisältöön

Video: Nasan satelliittikuvat näyttävät jotain uskomatonta – Mars-planeetan pinnalla näkyy karhun pää

Aiemmin satelliittikuvat ovat tallentaneet Marsin pinnalta muiden muassa Star Trek -sarjan logon ja lastenohjelman hahmon.

NASA kuvasi karhun pään Marsin pinnalta.
Elsa Osipova

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintoviraston Nasan sateliittikuvaimeen tallentui punaisen planeetan pinnalta uskomaton kuva.

Pyöreä pää, kaksi nappisilmää ja kuono muistuttavat nallekarhun kasvoja.

Todellisuudessa Mars Reconnaissance Orbiter -luotaimen ottamassa kuvassa on ympyränmuotoinen pintamurtuma Mars-planeetan pinnassa. ”Nallen pää” on halkaisijaltaan 2000 metriä.

Kuvassa olevan karhun kuono on todellisuudessa tulivuoren aukko.

Kuva on otettu 12. joulukuuta, mutta Mars-luotaimen kuvia tutkiva Arizonan yliopisto julkaisi kuvan vasta hiljattain.

Ihmisen mielikuvitus tekee tepposet

Mars pölymyrskyineen, dyyneineen, tulivuorineen ja valtavine kanjoneineen on kiehtonut ihmiskuntaa vuosia. Ennen kaikkea suurta yleisöä kiinnostaa, onko naapuriplaneetallamme elämää.

Tutkijat ovat havainneet erilaisia kuvioita punaisen planeetan pinnalta ainakin 1990-luvusta saakka. Epätarkkoja kuvia Marsista saatiin jo 1960-luvulla.

Vuosien aikana satelliittikamerat ovat tallentaneet lukuisia kuvia ihmiskasvoja muistuttavista kuvioista. Tunnetuin lienee Viking 1 -luotaimen ottama kuva valtavista avaruuteen tuijottavista ihmiskasvoista vuonna 1976.

Nasan uusi Mars-luotain on ottanut kuvia planeetasta vuodesta 2006.

Vuonna 2019 Mars-luotain tallensi tilannekuvan suositun Star Trek -sarjan Starfleet-logosta, joka oli syntynyt tuulen, laavan ja dyynien avulla.

Vuotta aiemmin satelliittikuvaimella tallennettiin myös paikka, joka näytti oudosti samanlaiselta kuin lastenohjelman The Muppet Shown hahmon Beakerin kasvot.

31.1. klo 13.34 Korjattu. Karhun pään halkaisija on 2000 kilometriä, ei 200 kilometriä.

31.1. klo 17.16. Karhun pään halkaisija on 2000 metriä, ei 2000 kilometriä.

Suosittelemme sinulle