Hyppää sisältöön

Raaheen tulossa uutta tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutusta yhteistyössä Kainuun ammattikorkean kanssa

Koulutuskeskus Brahen johdolla kehitetyssä monikampus-mallissa on Raahessa järjestetty Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavia AMK-koulutuksia jo aiemminkin.

Tietokonekaapeleita.
Raahen kaupunki ja Kajaanin ammattikorkeakoulu ovat sopineet tulevana syksynä Raahessa käynnistyvistä koulutuksista. Kuva: Ian Nixon / AOP
Risto Degerman

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörien koulutus alkaa Raahessa ensi kertaa päiväopetuksena. Lisäksi koneinsinööreille käynnistyy monimuoto-opetuksen ryhmä. Koulutukset ovat haettavissa ammattikorkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa.

Koulutuskeskus Brahen johdolla kehitetyn monikampus-mallin avulla on pystytty parantamaan koulutuksen saavutettavuutta. KAMKin tutkintoon johtavia AMK-koulutuksia on järjestetty Raahessa Koulutuskeskus Brahen tiloissa vuodesta 2018 alkaen.

– Olennaista koulutusten tuomisessa Raahen seudulle on paitsi vaihtoehtojen tarjoaminen paikallisille nuorille ja jatkokouluttautujille myös alueen yritysten osaajatarpeisiin vastaaminen, sanoo Koulutuskeskus Brahen rehtori ja kuntayhtymän johtaja Jaana Ritola.

Yhteistyössä on alusta alkaen ollut mukana myös aktiivinen elinkeinoelämän edustus.

Pelialan koulutukseen profiloitunut Kajaanin ammattikorkeakoulu räätälöi ICT-insinöörien opintosuunnitelman varta vasten Raahen seudun tarpeisiin.

– Meidän tehtävämme on varmistaa opiskelijoillemme ajantasainen ja pätevä koulutus, joka antaa kilpailukykyiset eväät kehittyä huippuosaajaksi työelämässä, kertoo koulutusjohtaja Jari Kähkönen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu järjestää Raahessa tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon johtavaa koulutusta, josta opiskelijat valmistuvat ohjelmistokehittäjän nimikkeellä. Nyt tarjolle tulee 22 paikkaa. Konetekniikassa paikkoja on jaossa 60 Raahen, Kajaanin ja Sotkamon kesken.

Aiheesta voi keskustella 1. helmikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle