Hyppää sisältöön

Keskiviikkona alkava ylityökielto voi ruuhkauttaa satamia, sanoo Stevecon pääluottamusmies

AKT:n ahtaajien ylityökielto satamissa alkaa keskiviikkona. Pääluottamusmiehen mukaan ylitöiden teettäminen on arkipäivää alalla.

Mussalon sataman nostureita ja kontteja mereltä päin nähtynä
Ylityökiellon vaikutukset voivat näkyä laivaliikenteen ruuhkautumisena. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Heikki Koskinen

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto aloittaa huomenna keskiviikkona Suomen satamien ahtaustyötä koskevan ylityökiellon, jolla on vaikutuksia myös Haminan-Kotkan satamaan.

Satamaoperaattori Steveco Oy:n Kotkan pääluottamusmies Tom Hemming uskoo, että kielto voi näkyä laivaliikenteen ruuhkautumisena. Ylityökiellon aikana laivojen purku ja lastaus keskittyy ainoastaan työvuoroluettelon mukaisiin työvuoroihin.

– Satamissa ylitöiden teettäminen ja tekeminen on arkipäivää ja sitä tehdään lähes päivittäin ympäri vuoden, sanoo Tom Hemming.

Pääluottamusmies Hemmingin mukaan tunnelmat työntekijäpuolella ovat kuitenkin rauhalliset ja odottavat.

– Liittojen välillä neuvottelut on aloitettu jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, mutta neuvottelut eivät ole edenneet työntekijäpuolen toivomalla tavalla.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on neuvotellut Satamaoperaattorit ry:n kanssa ahtausalan työehtosopimuksesta joulukuun alkupuolta saakka. Työehtosopimuksen voimassaolo päättyy tänään tiistaina ja osapuolet siirtyvät sopimuksettomaan tilaan. Työntekijäpuolen mukaan neuvottelut eivät etenä tällä hetkellä.

– Työntekijäpuolen on työskenneltävä yhdessä tämän jumin purkamiseksi, toteaa AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle