Hyppää sisältöön

Poliisi ei löytänyt näyttöä väitetystä seksuaalisesta hyväksikäytöstä Vaasan seurakunnassa

Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa toimiteta. Ilmoituksen hyväksikäyttöepäilystä tekivät lapsen vanhemmat.

Pienen lapsen kädet, jotka ottavat tukea tuohikorista. Taustalla lelulaatikko.
(arkistokuva) Kuva: Susanna Pesonen / Yle
Merja Siirilä

Poliisi ei epäile seksuaalista hyväksikäyttöä seurakunnan toiminnassa Vaasassa.

Mediassa uutisoitiin loppuvuodesta 2022 epäilystä, jonka mukaan lapsi olisi joutunut seksuaalisesti hyväksikäytetyksi Vaasan evankelis-luterilaisen seurakunnan toiminnassa Vaasassa. Ilmoituksen hyväksikäyttöepäilystä tekivät lapsen vanhemmat.

Poliisi aloitti esiselvityksen, joka on valmistunut. Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa toimiteta.

Asian luonteen vuoksi poliisi ei tiedota asiasta enempää.

– Olen kiitollinen, että oikeusjärjestelmä toimii. Tapaus on herättänyt paljon tunteita ja silloin on tärkeää pysyä rauhallisena ja katsoa tosiasioita. Näin poliisi on tehnyt, ja tullut tulokseen, että ei ole aihetta epäillä rikosta, sanoo Vasa svenska församlingin kirkkoherra Mikael Forslund tiedotteessa.

– Olen helpottunut tästä tiedosta ja iloinen että voimme aloittaa varhaiskasvatuksen kaikki toiminnat taas. Meidän toimintaamme voi turvallisin mielin tuoda lapsensa, sanoo Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Tuomo Klapuri.

Aiheesta aiemmin: Vanhemmat ovat ilmoittaneet seksuaalirikosepäilystä Vaasan seurakuntien kerhotoiminnassa – kirkkoherra: ”Hyvin vaikea nähdä, mitä tässä on tapahtunut”

Artikkelia täydennetty 31.1.2023 klo 16:16. Lisätty kirkkoherrojen kommentit heidän välittämän tiedotteen perusteella.

Suosittelemme sinulle