Hyppää sisältöön

Brittilehden Tampere-hehkutus ei ollut sattumaa – taustalla on ovela pr-työ

The Times -lehden toimittaja teki Tampereesta erityisen kiinnostavan kaupungin yhdellä artikkelilla. Kauniiden sanojen takana on kaupungin tehokas pr-työ.

Talvisäässä höyryävä Pyhäjärvi ja rantamaisemaa.
Talvisäässä höyryävä Pyhäjärvi ja rantamaisemaa. The Times suitsutti Tamperetta satumaiseksi kaupungiksi, josta olet tuskin koskaan kuullut. Kuva: Miikka Varila / Yle
Maria Salovaara

Kansainvälisesti tunnettu brittilehti The Times on nimennyt Tampereen Euroopan aliarvostetuksi kaupunkihelmeksi.

Tampereella talvella perheensä kanssa vieraillut toimittaja Michael Hodges hehkutti jutussaan muun muassa Tampereen runsasta taidekulttuuria ja Pyynikin näkötornin kuuluisia sokerimunkkeja.

Hodges kävi myös katsomassa Lumikuningatar-jääbaletin – ja haukkoi jutun mukaan (siirryt toiseen palveluun) henkeään.

Lue lisää: Brittilehti The Times ylistää Tamperetta: "Satumainen suomalaiskaupunki"

Taustalla tehokas markkinointi

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas myöntää, että hänellä on sormensa pelissä siinä, että kyseinen toimittaja on saatu kaupunkiin.

Lumikuningatarta tehtiin alun alkaenkin kansainvälisellä otteella. Palkkasimme brittiläisen pr-agentin ja sovimme, millaista näkyvyyttä ja mediaa halusimme.

Siniseen pukeutunut Paulina Ahokas katsoo hymyillen kameraan.
Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo, että erityisesti sauna teki perheeseen suuren vaikutuksen. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Mukaan pr-kuvioon otettiin myös Visit Tampere.

– He innostuivat ajatuksesta heti ja järjestivät toimittajalle ja hänen perheelleen upean ohjelman täällä, Ahokas sanoo.

Hodgesin matkan kustansi siis Visit Tampere. Tämä mainittiin The Timesin paperiversiossa. Verkkoartikkelissa asiasta ei ole mainintaa.

Sauna, muumit ja kuningatar

Näin isolla näkyvyydellä on Ahokkaan mukaan valtava markkina-arvo sekä kaupungin matkailulle että Lumikuningatar-jääbaletille.

– The Times on laatulehti, jota lukevat useat sadat tuhannet ihmiset. Lisäksi heidän matka-artikkeleitaan luetaan todella paljon, Ahokas sanoo.

Ahokas kiersi itsekin brittiläisen perheen matkassa. Kummastusta heissä herätti taksien kalleus, mutta vaakakupissa painoi silti monta positiivista asiaa. Sellaisia olivat esimerkiksi sauna ja maailman ainoa muumimuseo.

– Se, että Tampere on saunapääkaupunki ja täältä löytyy myös muumit, on kansainvälisesti täysin uniikki juttu. Näistä ja Lumikuningattaresta olemme jälkikäteenkin viestitelleet paljon.

Artikkelia korjattu 31.1.2023 klo 18.09: Ahokas sanoi, että ”The Times on laatulehti, jota lukevat useat sadat tuhannet ihmiset”, ei ”sadat ihmiset”, kuten artikkelissa ensin virheellisesti luki.

Artikkelia korjattu 31.1.2023 klo 18.40: Korjattu, että The Times -lehti mainitsi paperiversiossaan, että Visit Tampere kustansi toimittaja Michael Hodgesin matkan. Lisäksi lisätty tieto, että verkkoversiossa tällaista mainintaa ei ole.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 1.2. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle