Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueen määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkkapäivä sujui ilman isoja ongelmia

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen palkanmaksuissa on ollut aiemmin sekaannusta, mutta tilanteen uskotaan tasoittuvan ensimmäisten kuukausien jälkeen.

Seinällä oleva Palvelupisteet kyltti, jonka takana mies astuu sisään ovesta ja toinen hahmo kävelee poispäin.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteella seurataan palkanmaksuja, mutta tilannetta on pyritty myös ennakoimaan. Kuva: Risto Degerman
Helena Petäjäkangas

Tänään on maksettu ensimmäiset palkat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueeseen siirtyneille määräaikaisille hoitajille ja henkilöstölle.

Oulun kaupungila hyvinvointialueelle siirtyneiden työntekijöiden palkat ovat herättäneet keskustelua viime kuukausina. Ensin palkanmaksujen ajankohdan muutoksista ei tiedotettu sijaisuuksia tekeville työntekijöille, ja vakituisten työntekijöiden ensimmäisenä palkanmaksupäivänä osa sai liian vähän palkkaa.

Nyt palkanmaksu on sujunut pääosin ongelmitta.

Palkkoja ja lisiä on hyvinvointialue Pohteella maksettu tänään yhteensä noin 14 700 kappaletta. Pohteen palvelussuhde- ja työmarkkina-asioista vastaavan henkilöstöpäällikön Mari Saari-Someron mukaan palkanmaksupäivä on kulunut rauhallisesti.

– Aamun tietojen mukaan kymmenen henkilöä oli vailla palkkaa, mutta heillekin se on menossa jo maksuun, Saari-Somero kertoo.

Vaikka ongelmilta on vältytty, määräaikaisten sopimusten kohdalla tilanne on hiukan haastavampi kuin toistaiseksi voimassa olevassa työsopimuksessa olevien osalta. Saari-Somero kertoo esimerkiksi tilanteesta, jossa määräaikaisen henkilön työsopimus on jäänyt tekemättä ajoissa ja sen takia henkilö on jäänyt palkka-ajojen ulkopuolelle.

– Henkilöillä voi olla hyvinkin lyhyitä pätkiä, ja meillä ei ole ollut näiden osalta samalla tavalla tietoa luovuttavista organisaatioista kuin vakinaisten kohdalla.

Palkanmaksussa uskotaan päästävän hyvään rytmiin muutamien ensimmäisten kuukausien jälkeen nyt, kun kaikki työntekijät ovat samassa palkkajärjestelmässä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle