Hyppää sisältöön

Harri Heliövaaran selkä kunnossa Davis Cupin alla – selkäkramppi Australian avointen voittajia vastaan harmitti: ”Tämä olisi voinut olla meidän Grand Slam”

Suomi kohtaa Argentiinan tenniksen Davis Cupissa ensi viikonloppuna. Harri Heliövaaran selkä on jälleen kunnossa.

Harri Heliövaara.
Harri Heliövaara on Suomen ykköstykki nelinpelissä. Kuva: Getty Images
Sakari Lund

Harri Heliövaaran Australian avoimissa loukkaama selkä on kunnossa viikonlopun tärkeän Davis Cup -ottelun alla.

– Selän kunto on hyvä. Viikon verran Australian reissun jälkeen oli vähän vaikeaa, mutta nyt olen päässyt ihan normaalisti treenaamaan. Selän osalta ei ole mitään ongelmaa enää. Mies on iskussa, Heliövaara vakuutti tiistaina Talissa.

Heliövaaran alaselkä kramppasi Australian avointen toisen kierroksen ottelussa australialaisparia Rinky Hijikata / Jason Kubler vastaan. Hyvän alun ja avauserän voiton jälkeen ottelu kääntyi australialaisille. Heliövaaralle oli ottelun jälkeen jopa istuminen ja suorassa seisominen vaikeaa eikä matka Australiasta Suomeen selkävaivaisena ollut erityisen mukava.

Maailman huippupareihin kuuluvilla Heliövaaralla ja Lloyd Glasspoolilla oli kaikki edellytykset vaikka kuinka kovaan menestykseen Australiassa. Harmitusta lisäsi se, että villillä kortilla turnaukseen päässeet Hijikata ja Kubler voittivat lopulta täysin yllättäen koko turnauksen.

– Ihan rehellisesti jäi harmittamaan, varsinkin kun näki kisan voittajat. Oli sellainen fiilis, että tämä olisi voinut olla meidän Grand Slam. Onneksi tulevaisuudessa tulee uusia yrityksiä, Heliövaara sanoi.

Suomi kohtaa Argentiinan viikonloppuna Espoon Areenassa. Otteluparin voittaja etenee 16 parhaan maan Davis Cup -finaaliturnaukseen.

Suomi ja Argentiina joutuvat harjoittelemaan alkuviikon muualla, koska Espoon Areenassa oli ensin taitoluistelun EM-kisat ja keskiviikkoiltana konsertti. Vasta sen jälkeen kenttä päästään virittämään sinne.

Suosittelemme sinulle