Hyppää sisältöön

Kysely: Kunnilla on vaikeuksia saada työntekijöitä Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalassa kunta-alan työntekijöiden saatavuus on heikentynyt vuoden takaisesta. Kymenlaaksossa päättäjien arvio ei ole muuttunut edellisvuodesta.

Mies pitää kättään tietokoneen hiiren päällä.
Kunnilla on Kevan kyselyn perusteella vaikeuksia saada työntekijöitä avoimiin tehtäviin. Kuvituskuva. Kuva: Ari Haimakainen / Yle
Riitta Väisänen

Kunta-alan työntekijöiden saatavuus on heikentynyt entisestään Etelä-Karjalassa.

Näin arvioivat työeläkevakuuttaja Kevan kyselyyn vastanneet kuntapäättäjät. Heistä 54 prosenttia kertoo, että omassa kunnassa ei ole ollut saatavissa avoimiin tehtäviin riittävästi osaavia työntekijöitä.

Kuntapäättäjien arvio työvoiman saatavuudesta on heikentynyt merkittävästi vuodesta 2021. Tuolloin 43 prosenttia maakunnan kuntapäättäjistä kertoi haasteista löytää osaavia työntekijöitä.

Tilanne huonompi Kymenlaaksossa

Myös Kymenlaaksossa kunnilla on vaikeuksia saada työntekijöitä. Päättäjistä 69 prosenttia kertoo, että omassa kunnassa ei ole ollut saatavissa avoimiin vakanseihin riittävästi osaavia työntekijöitä.

Arvio ei ole juurikaan muuttunut edellisvuodesta. Tuolloin 70 prosenttia alueen kuntapäättäjistä kertoi haasteista löytää osaavia työntekijöitä.

Keva on kysynyt kuntapäättäjien näkemyksiä työvoiman saatavuudesta nyt kolmena vuonna peräkkäin.

Etelä-Karjalassa kyselyyn vastasi 50 ja Kymenlaaksossa 32 päättäjää.

Suosittelemme sinulle