Hyppää sisältöön

Kittilään ei haluta tuulivoimaa: kunnanhallitus esittää, että kaavoitushankkeita ei käynnistetä

Tiistaina Kittilän kunnanhallituksen kokouksessa äänestettiin tuulivoimasta. Kunnanhallitus käsitteli asian 18 valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen pohjalta.

tuulivoimala
Kuva: Linnea de la Chapelle / Yle
Risto Koskinen,
Jarno Tiihonen

Kittilän kunnanhallitus esittää valtuustolle periaatepäätöstä, jonka mukaan Kittilän kunta ei käynnistä kunnan alueella tuulivoiman kaavoitushankkeita valtuustokaudella 2021-2025.

Tiistaina pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa kuntalaislistan Akseli Erkkilä teki esityksen periaatepäätöksestä.

Hallintojohtaja Sanna Ylinampa esitti hallitukselle, että jokaisesta tuulivoimahakemuksesta päätetään erikseen.

Erkkilän esitys voitti äänin 5-2.

– Kittilän kunnalle on luontomatkailusta tullut tärkeä elinkeino. Ihmisten kiinnostus luontomatkailuun ja luonnossa liikkumiseen on huomattavasti lisääntynyt. Maiseman kauneusarvot ovat tulleet entistäkin tärkeämmiksi tässä ajassa. Tuulivoimahankkeita on suunniteltu Kittilässä myös poronhoidon kannalta tärkeille alueille, Erkkilä perustelee esitystään.

Erkkilän esityksen puolesta äänestivät Pirkko Jauhojärvi (kesk.), Paula Nevalainen (vas.), Akseli Erkkilä (kl.), Jukka Majava (ps.) ja Aila Moksi (vas.). Hallintojohtajan esitystä kannattivat Pekka Rajala (kesk.) ja Esa Ylläsjärvi (omk.).

Kunnanhallitus käsitteli asian 18 valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen pohjalta. Aloitteessa esitettiin kaavoitushankkeista pidättäymistä menossa olevalla valtuustokaudella. Aloitteessa vedottiin vuonna 2020 järjestettyyn kyselyyn.

– Suurin osa vastaajista arvioi tuulivoiman toteutumisen vaikuttavan kielteisesti asuinalueeseensa ja alueen kiinteistöjen arvoon, virkistys- ja harrastusmahdollisuuksiin ja porotalouteen sekä alueen kasvistoon ja eläimiin, aloitteessa kirjoitetaan.

Edit 16.2.2023 kello 8.26: Jutussa on korjattu tietoa äänestäneistä. Alun perin jutussa kerrottiin, että Erkkilän esityksen puolesta olisi äänestänyt Kai Jussila (kesk.), kuten kunta alun perin tiedotti. Kunnan tiedotteessa oli kuitenkin virhe. Jussila ei ollut mukana äänestyksessä. Listalta puuttui Jukka Majava (ps.).

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle