Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueiden määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksussa on ollut ongelmia – osa saa palkkansa vasta helmikuun puolessavälissä

Useilla hyvinvointialueilla puutteet ovat olleet pieniä ja niitä on pystytty korjaamaan jo tiistain aikana. Osa alueista selvisi lähes ilman ongelmia.

Päivystyspotilas Acutassa.
Hyvinvointialueiden palkanmaksuongelmat liittyvät organisaatiomuutokseen. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Antti Palomaa

Osa uusien hyvinvointialueiden määräaikaisten työntekijöiden palkoista tai palkanlisistä jää tiistaina maksamatta järjestelmäongelmien takia. Työntekijät saavat palkat ja lisät myöhemmin.

Ongelmia on ollut muun muassa Varsinais-Suomessa ja Lapissa.

– Lapin hyvinvointialueen tiedossa ei ole suurta määrää merkittäviä virheitä. Pienempiä korjaustarpeita on toki enemmän, sanoo henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen.

Muutaman määräaikaisen työntekijän palkka on jäänyt kokonaan maksamatta. Kuittinen kertoo, että he saavat palkkansa ylimääräisenä palkanmaksupäivänä 3. helmikuuta.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue tiedotti jo viime viikolla, että määräaikaisten työntekijöiden palkkoja ja erilaisia palkkojen lisiä ei saada maksettua oikein.

Virheitä ei ehditty korjata, joten tiistaina maksamatta jäävät palkat maksetaan työntekijöille helmikuun puolessavälissä.

Varsinais-Suomessa palkkaa ja lisiä maksetaan tiistaina yli 17 000 työntekijälle. Hyvinvointialueella on kaikkiaan 23 000 työntekijää.

Toisilla alueilla ongelmat pienempiä

Pieniä ongelmia on ollut myös muilla hyvinvointialueilla. Sekä Keski-Suomessa että Pirkanmaalla ne ovat koskeneet muutamia kymmeniä työntekijöitä.

Keski-Suomessa määräaikaisia työntekijöitä on noin 2 500. Pirkanmaalla tiistain palkanmaksu koski lähes 3 000:a työntekijää.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella palkka maksettiin tiistaina onnistuneesti noin 6 000 työntekijälle. Noin 160 kohdalla oli täydennettävää.

Etelä-Savon hyvinvointialueella virheet ovat olleet yksittäisiä. Ne on pystytty heti korjaamaan. Myös Pohjanmaan hyvinvointialue on saanut vain yksittäisiä yhteydenottoja.

Samoin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on korjattu joitakin virheellisiä maksuja. Myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää ylimääräisen palkanmaksun perjantaina 3. helmikuuta.

On myös alueita, joissa palkanmaksu on sujunut lähes kokonaan vailla ongelmia.

Näin on esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä.

Hyvinvointialueiden palkanmaksussa ilmeni ongelmia myös runsaat kaksi viikkoa sitten, kun vuodenvaihteessa aloittaneiden hyvinvointialueiden ensimmäiset palkat maksettiin 13. tammikuuta. Silloin palkanmaksuvuorossa oli noin kolme neljäsosaa hyvinvointialueiden palkansaajista.

Millaisia kokemuksia sinulla on oman hyvinvointialueesi toiminnasta? Voit keskustella aiheesta 1.2. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle