Hyppää sisältöön

Lahtelaislapset lahjoittivat satoja leluja ukrainalaispakolaisille

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen tempaus tuotti satoja leluja ukrainalaislapsille. Lapset kirjoittivat lelujen mukaan myös tervehdyksiä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjukka Salomaan mukaan lahtelaislasten lahjoituksissa oli paljon pehmoleluja, mutta muutakin. Katso video.
Tuija Veirto

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen järjestämä lelukeräys tuotti satoja leluja, pelejä ja kirjoja ukrainalaislasten iloksi.

Keräys järjestettiin Lasten Talvikarnevaalien avauksessa, jonka teemana olivat synttärikemut tapahtuman 40-vuotisjuhlien kunniaksi.

Lelujen mukaan pääsi askartelmaan kortin yhdistyksen pyörittämässä työpajassa.

– Moni lapsi toi oman rakkaan lelunsa lahjoitettavaksi eteenpäin. Siinä saatettiin antaa sille suukko ja toivottaa onnea uuteen kotiin, Mannerheimin lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjukka Salomaa kertoo.

Tervehdykset olivat varsin henkilökohtaisia, niissä oli lahjoittajan nimi mukana. Korteissa toivotettiin muun muassa kivoja leikkihetkiä, ja kerrottiin vaikkapa että tämä lahja on minulta sinulle. Kortteihin lisättiin piiroksia ja limailtiin helmiä.

Leluja ja lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille keväällä

Lelut ja lasten niihin askartelmat tervehdykset on käyty läpi ja lajiteltu yhdistyksen toimitiloissa Vuorikadulla. Erityisen paljon lahjoituksissa on pehmoleluja.

Lelut jaetaan Lastenkulttuurikeskus Efektin ukrainalaispakolaisille järjestämissä tapahtumissa kevään aikana. Tapahtumia on Lahden keskustassa ja Nastolassa. Budjetti on 20.000 euroa, ja hankkeeseen on saatu Suomen kulttuurirahasto tuki. (siirryt toiseen palveluun)

Efektin toimintaa koordinoi Lahden kulttuuripalvelut.

Suosittelemme sinulle