Hyppää sisältöön

Valioliigassa huima siirtoennätys! Chelsea hankki Argentiinan tähtipelaajan 121 miljoonalla eurolla

Argentiinan paidassa MM-kultaa juhlinut Enzo Fernandez siirtyy ennätyksellisellä siirtosummalla Chelsean riveihin.

Enzo Fernández laukoo.
Enzo Fernandez pelasi Argentiinan MM-kultajoukkueessa Qatarissa pelatuissa kisoissa. Kuva: Getty Images
Matti Lehtisaari,
STT Urheilu

Englannin jalkapallon Valioliigassa on rikottu siirtoennätys, kun argentiinalainen maailmanmestari Enzo Fernandez siirtyy Chelsean riveihin 121 miljoonalla eurolla. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

22-vuotias Fernandez siirtyy Chelseaan portugalilaisesta Benficasta, joka vahvisti Suomen aikaa aamuyöllä odotetun kauppasopimuksen. Fernandezin sopimus Chelsean kanssa on 8,5-vuotinen ja ulottuu vuoteen 2031 asti.

Keskikenttäpelaaja oli pelannut Benficassa vasta viime heinäkuusta lähtien. Tuolloin siirtohinta oli noin 10 miljoonaa puntaa. Fernandez valittiin viime vuoden miesten jalkapallon Qatarin MM-kisojen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Fernandezista tuli Valioliigan historian kallein pelaaja. Aiempi ennätys on kesältä 2021, kun Jack Grealish siirtyi Aston Villasta Manchester Cityyn 100 miljoonalla punnalla eli noin 113 miljoonalla eurolla.

Chelsea on Valioliigassa kymmenennellä sijalla. Joukkue on käyttänyt satoja miljoonia pelaajahankintoihin tällä kaudella.

Tammikuun siirtoaika umpeutui Euroopan suursarjoissa myöhään maanantaina.

Faktalaatikon lähde: Sky Sports

Suosittelemme sinulle