Hyppää sisältöön

Sebastian Aho jatkoi hurjaa virettään ja iski ratkaisumaalin – katso, miten suomalaistähti dominoi jatkoajalla

Sebastian Ahon maaliputki on jo viiden ottelun mittainen.

Joel Sippola

Sebastian Aho oli jälleen avainroolissa, kun Carolina otti kuudennen peräkkäisen voittonsa jääkiekon NHL:ssä. Los Angeles Kingsin 5–4 voittanut Aho napautti voitto-osuman jatkoajalla.

Carolina oli kahden erän jälkeen 1–4-tappioasemassa, mutta esitti päätöserässä komean kirin. Teuvo Teräväinen laukoi ajassa 52.31 punapaidat tasoihin tyylikkäällä ylivoimaosumallaan. Maali oli 28-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle kauden viides.

– Se oli hieno kolmas erä. Kun lähdet kolmanteen erään 1–4-tappioasemasta, ei ole pelattu kovin hyvin. Päätimme taistella ja se palkittiin, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour totesi NHL:n sivuilla.

Jatkoajalla puolestaan nähtiin Sebastian Aho -show. Kun jatkoaikaa oli takana puoli minuuttia, Aho yritti ratkaisua vanhanaikaisella.

Pari minuuttia myöhemmin suomalaissentteriltä nähtiin entistä näyttävämpi yksilösuoritus. Aho nousi Carolinan alueelta ja ohitti Kings-pakki Sean Durzin. Maalivahti Pheonix Copley venyi kuitenkin paraatitorjuntaan.

Kolmas yritys sanoi kuitenkin toden. Carolina pääsi ylivoimalle ja Aho napautti tulisen kudin sisään. Kuudesta edellisestä voitosta kolme on irronnut jatkoajalla.

– Kaikki on kyse itseluottamuksesta ja kovasta työnteosta. Meillä ei ollut tänään montaa ylivoimaa, mutta kun saimme mahdollisuuden, olimme valmiita, Teräväinen kommentoi.

Aho on tehnyt tehnyt yhteensä kahdeksan jatkoaikamaalia. Sillä hän on Carolinan ja sen edeltäjän Hartford Whalersin seurahistorian piikkipaikalla.

Hurjaan maalivireeseen päässyt Aho venytti maaliputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Viimeisen kymmenen pelin aikana hän on tehnyt yhtä monta maalia sekä neljä syöttöpistettä. Hän on tällä hetkellä 37 maalin ja 78 pisteen vauhdissa. Ahon yhden kauden maaliennätys on 38.

Carolina on divisioonansa kärkipaikalla kuuden pisteen erolla New Yersey Devilsiin. Läntisessä konferenssissa joukkue on kakkospaikalla Boston Bruinsin jälkeen.

Columbus Blue Jacketsin vaikeudet jatkuivat, kun se taipui jatkoajan jälkeen Washington Capitalsille 4–3. Viimeisestä yhdeksästä pelistään Columbus on onnistunut voittamaan vain kaksi. Patrik Laine sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin.

Kanadalaisjoukkueiden kohtaamisessa Ottawa Senators vei pidemmän korren Montreal Canadiensia vastaan maalein 5–4.

Suosittelemme sinulle