Hyppää sisältöön

Kuopion Heinälammin lajitteluasemalle tuotava jäte pitää ilmoittaa ennakkoon helmikuun alusta lähtien

Heinälammille vietävät kuormat pitää ilmoittaa ennakkoon Jätekukon verkkokaupassa tai aseman maksuautomaatilla. Maksu ja kuorman koon arviointi pitää hoitaa omatoimisesti.

Sähköelektroniikkaromua keräyslavalla Kuopion jätekeskuksella.
Sähköelektroniikkaromua keräyslavalla Kuopion Heinälammin lajitteluasemalla. Kuva: Keijo Salokangas / Yle
Keijo Salokangas

Jätekukko on muuttanut asiointia Kuopion Heinälammin lajitteluasemalla. Helmikuun alusta lähtien asemalle tuotavat kuormat on ilmoitettava ennakkoon joko Jätekukon verkkokaupassa (siirryt toiseen palveluun) tai aseman maksuautomaatilla.

Maksu ja kuormakoon arviointi pitää hoitaa omatoimisesti. Verkkokaupassa tai automaatilla ilmoitetaan rekisteritunnus. Sisäänajoportti tunnistaa rekisteritunnuksen ja avautuu automaattisesti. Lajittelualueella on edelleen opastusta lajitteluun maanantaista perjantaihin koko lajitteluaseman aukiolon ajan. Alkuvaiheessa myös maksuautomaatin käyttöön on saatavana apua.

Lajitteluasemalla ei oteta vastaan tietoturva- tai vaarallisia jätteitä viikonloppuisin turvallisuussyistä. Viikonloppuisin asemalle ei voi viedä happoja, emäksiä, kemikaaleja, myrkkyjä, isompia eriä öljyä tai kaasupatruunoita.

Kotitaloudet voivat viedä asemalle maksutta muun muassa metallia, sähkölaitteita, vaarallisia jätteitä ja puujätettä. Esimerkiksi sohva, runko- tai joustinpatja ja muut vastaavat huonekalut ovat kuitenkin maksullista jätettä. Maksullisissa kuormissa on neljä eri maksuluokkaa.

Suosittelemme sinulle