Hyppää sisältöön

Toimitusjohtaja Marko Hurme paljastaa, miten Tampereen areena saatiin kannattamaan

Monitoimiareenat herättävät nyt kiinnostusta eri puolilla Suomea, mutta kannattavuus mietityttää sijoittajia. Kysyimme Tampereen areenan toimitusjohtajalta, miksi areena pärjää.

Nokia Arenan toimitusjohtaja Marko Hurme seisoo Nokai Arenan ovien edustalla, katsoo hymyillen kameraan päällään musta takki.
Tampereen areenan toimitusjohtajan Marko Hurmeen mukaan ison areenan pyörittäminen on jatkuvaa kompromissien tekemistä. Arkistokuva. Kuva: Helmi Holopainen / Yle
Helena Korpela,
Juha-Pekka Taskinen

Tapahtuma-areenan monikäyttöisyys on avainasemassa ison areenan menestyksen kannalta, sanoo Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Esimerkiksi Tampereella se tarkoittaa sitä, että areenalla pystytään järjestämään peräkkäisinä päivinä täysin erilaista ohjelmaa, kuten konsertteja ja jääkiekkopelejä.

– Tampereella me olemme tässä maailman huippuja. Nämä ratkaisut tehdään hyvin pitkälle jo areenan suunnitteluvaiheessa, Hurme sanoo.

Monitoimiareenat herättävät nyt kiinnostusta eri puolilla Suomea. Tampereen lisäksi areenahankkeet ovat herättäneet kiinnostusta ainakin Oulussa, Lahdessa ja Helsingissä.

Lappeenrannassa keskusta-alueelle suunnitellaan toriareenaa, jonka mahdollisuuksia kaupunki alkaa nyt selvittää.

Lisää: Kaupungit himoitsevat nyt uusia jättiareenoita – professori kertoo, mikä tappaa sijoittajan kiinnostuksen

Havainnekuva rakennuksesta kaupunkikuvassa.
Lappeenrannan toriareenan yhteyteen on suunniteltu muun muassa hotellia. Kuva: Kisakenttä oy

Konsertit tärkeitä

Tampereen areenan avajaisia vietettiin loppuvuodesta 2021. Viime vuonna siellä järjestettiin 164 eri tapahtumaa.

Tampereen areena on paikka, joka on suunniteltu ennen kaikkea monitoimiareenaksi.

– Konsertit ovat meille erittäin tärkeä tekijä omassa yhtälössämme. Meillä pystyy myös pelaamaan jääkiekkoa, mutta se yhtälö menee näin päin.

Hurmeen mukaan jääkiekko-ottelut eivät yksinään riitä kannattelemaan Tampereen kokoista areenaa.

– Ei edes kahdella liigajoukkueella.

Yleiskuva areenalta NHL Global Series jääkiekko-ottelusta Columbus Blue Jackets–Colorado Avalance, Tampere 4.11.2022.
NHL-joukkueet Columbus Blue Jackets ja Colorado Avalance kohtasivat toisensa jääkiekko-ottelussa Tampereen areenalla marraskuussa 2022. Kuva: Tomi Hänninen

Suurtapahtumia mahtuu tietty määrä

Hurmeen mukaan isot kansainväliset tapahtumat putoavat todennäköisesti pois pienempien areenoiden tapahtumavalikoimasta.

– Määräänsä enempää suurtapahtumia ei Suomeen mahdu. Ne jakautuvat eri puolille, ja siitä sitten löytyvät voittajat ja häviäjät pitkällä aikavälillä.

Hurme kertoo, että on kuullut Lappeenrantaan suunniteltavasta toriareenasta, vaikka suoria yhteydenottoja Lappeenrannasta hän ei ole saanut.

Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoo, paljonko Tampereen areenassa järjestetään tapahtumia vuodessa ja mikä on jääkiekon rooli kokonaisuudessa:

Suosittelemme sinulle