Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaati kouluttaa jälleen Yhdysvaltain maajoukkoja Lapissa

Jääkäriprikaati opettaa yhdysvaltalaisjoukoille talviolosuhteissa vaadittavia henkilökohtaisia selviytymistaitoja, taistelutekniikkaa ja toimintakyvyn ylläpitämistä.

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja, kenraali Christopher G. Cavoli tutustuu talvisodankäynnin kurssiin Sodankylässä tammikuussa 2021.
Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja, kenraali Christopher G. Cavoli tutustui talvisodankäynnin kurssiin Sodankylässä tammikuussa 2021. Kuva: Maavoimat
Jarno Tiihonen

Jääkäriprikaati järjestää jälleen talviolosuhdekoulutusta yhdysvaltalaisjoukoille Lapissa. Koulutus alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 7. maaliskuuta.

Yhteisen harjoittelun tavoitteena on kehittää taktista yhteensopivuutta Yhdysvaltojen maavoimien kanssa Pohjois-Suomen vaativissa olosuhteissa.

Jääkäriprikaati opettaa talviolosuhteissa vaadittavia henkilökohtaisia selviytymistaitoja, taistelutekniikkaa ja toimintakyvyn ylläpitämistä.

Koulutuksen päätteeksi yhdysvaltalaisjoukot osallistuvat Pohjoinen 1/23 -paikallispuolustusharjoitukseen, joka järjestetään Lapissa 24.2. – 3.3.

Koulutustapahtumaan osallistuu henkilökuntaa Jääkäriprikaatista sekä kevyttä jalkaväkeä ja pataljoonan esikunnan osia Yhdysvaltojen maavoimista. Kansainvälisen osaston vahvuus on enimmillään noin 290 henkilöä.

Tapahtuma on osa Yhdysvaltain asevoimien Arctic Forge 23 -harjoituskonseptia ja Puolustusvoimien vuoden 2023 harjoitus- ja koulutustoimintaa.

Aiheesta aiemmin:

Sodankylässä harjoitellaan talvista sodankäyntiä

Arktista sissisotaa: Suksi sulaan ja teurasta poro

Suksen päältä ampuminen on yhdysvaltalaissotilaalle uusi taito

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle