Hyppää sisältöön

Lappi-kirjallisuuspalkinnosta kisaa kuusi finalistia – voittajan valitsee olympiavoittaja Pertti Ukkola

Lappi-kirjallisuuspalkinto jaetaan nyt neljännen kerran. Palkinnon arvo on 3 000 euroa.

Pertti Ukkola, 2016.
Tänä vuonna Lappi-kirjallisuuspalkinnon saajan valitsee sodankyläläislähtöinen painin olympiavoittaja Pertti Ukkola. Arkistokuva. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press
Eeva Kuivas

Lappi-kirjallisuuspalkinnosta kisaa kuusi finalistia. Mukana ovat Anna-Maria Eilittän Tämäkin hämärä katoaa, Niillas Holmbergin Halla Helle, Pekka Juntin Villikoira, Katja Kärjen Eeled, Mauri Paasilinnan Pedon aika ja Sari Pöyliön Rakkauden ja tulehduksen oireita. Ehdokaskirjat ovat ilmestyneet vuosina viime ja toissa vuonna.

Finalistikirjat valittiin tänä vuonna 150 lappilaiskirjan joukosta. Valintatyöhön osallistui neljä Lapin kirjastojen työntekijää ja 11 lukupiiriä eri puolilta Lappia.

Tänä vuonna Lappi-kirjallisuuspalkinnon saajan valitsee sodankyläläislähtöinen painin olympiavoittaja Pertti Ukkola. Palkintojuhlaa vietetään Sodankylän kirjastossa sunnuntaina 19. maaliskuuta. Palkinnon arvo on 3 000 euroa.

Kirjastot järjestävät helmikuussa finalisteista myös yleisöäänestyksen. Sen voittaja palkitaan 500 eurolla. Äänestää voi netissä (siirryt toiseen palveluun)ja kaikissa Lapin yleisissä kirjastoissa.

Lapin kirjastot jakavat kirjallisuuspalkinnon ansioituneelle Lappi-aiheiselle tai lappilaisen tai Lapista kotoisin olevan tekijän teokselle joka toinen vuosi. Palkinto jaetaan nyt neljännen kerran.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet Kerttu Vuolab teoksellaan Valon airut, Rosa Liksom kirjallaan Everstinna ja Juhani Karila romaanillaan Pienen hauen pyydystys.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle