Hyppää sisältöön

Uusien autojen rekisteröinnit vähenivät tammikuussa

Autojen ensirekisteröinnit vähenivät Pohjois-Pohjanmaalla viidenneksellä tämän vuoden tammikuussa verrattuna viime vuoteen.

Autoja autokaupassa.
Autokaupan väheneminen näkyi uusien autojen ensirekisteröinneissä. Oulussa ensirekisteröintejä oli viime tammikuussa 23,6 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Käytettyjen autojen kauppa sen sijaan piristyi hieman. Kuva: Sasha Silvala / Yle
Risto Degerman

Tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan uusia henkilöautoja rekisteröitiin Pohjois-Pohjanmaalla tammikuussa 283, kun vuotta aiemmin määrä oli 358. Uusista henkilöautoista noin puolet eli 172 rekisteröitiin Oulussa.

Yhteensä Pohjois-Pohjanmaalla uusia henkilö-, paketti-, matkailu- ja kuorma-autoja rekisteröitiin tammikuussa 348, kun luku vuotta aiemmin oli 439. Oulussa rekisteröitiin tämän vuoden ensimmäisen kuukauden aikana 190 ajoneuvoa, kun kokonaismäärä vuotta aiemmin oli 257.

Koko maassa ensirekisteröinnit vähenivät vajaat kymmenen prosenttia, kun Suomessa rekisteröitiin tammikuussa 7 175 uutta henkilöautoa.

Täyssähköautojen osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli tammikuussa noin 26 prosenttia. Täyssähköautojen osuus laski hieman joulukuun ennätyksellisistä lähes 30 prosentin lukemista. Ladattavien hybridien osuus oli 18 prosenttia, joka on sama kuin joulukuussa.

Käytettyjen autojen kauppa sen sijaan vilkastui viime vuodesta, jolloin käytettyjä autoja myytiin selvästi vähemmän kuin aiemmin.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle