Hyppää sisältöön

Oulussa selvitetään, vaikuttavatko pysäköinnin maksuttomuus ja pyöräparkkien määrä keskustan vetovoimaan

Oulussa kokeillaan, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin.

Osana keskustan elävöittämistä Saaristonkadun ja Albertinkadun väliselle osalle Kirkkokadulla on tuotu Oulun kestävän kehityksen keskuksessa tehtyjä taideteoksia.
Risto Degerman

Oulun keskustassa kokeillaan maksullisen pysäköinnin muuttamista kiekkopysäköinniksi. Kiekolliset pysäköintipaikat toteutetaan kohteisiin, joissa on nykyisin maksullista pysäköintiä. Pysäköintikokeilut käynnistyvät helmikuun alussa.

Kevään aikana keskustaan on tarkoitus myös lisätä polkupyörien pysäköintipaikkoja. Normaalisti pyöräpysäköinnin määrää vähennetään talvisin kunnossapidon takia, mutta nyt pyöräparkkien määrää lisätään muutamissa paikoissa ja lisäksi yhdessä kohteessa testataan katoksellista telinettä.

Kokeilun tarkoitus on selvittää, lisääkö muutos keskustan vetovoimaa.

Rotuaarin jatkeelle kehitellään lisää viihtyisyyttä ja pop up – toimintaa. Saaristonkadun ja Albertinkadun väliselle osalle Kirkkokadulla on tarkoitus lisätä vetovoimaa tuomalla paikalle muun muassa lyhytaikaisia näyttelyitä ja pienimuotoisia tapahtumia.

Kokeiluista kerätään palautetta verkkokyselyllä kokeilun ajan. Oulun kaupungin ja Oulun liikekeskuksen järjestämästä kokeilusta palautetta voi antaa netissä (siirryt toiseen palveluun).

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle