Hyppää sisältöön

Emma Oinonen tilasi suositusta verkkokaupasta juhlakengät – sai käytetyt nilkkurit, jotka oli tuhrittu sinisellä kynsilakalla

Verkkokaupan paketeista on paljastunut hikitahraisia paitoja, käytettyjä alushousuja ja takki, jonka taskussa oli meikkejä. Voit kertoa meille oman kokemuksesi verkko-ostoksista.

Valkoiset korkokengät, joissa on sininen likatahra sivussa.
Emma Oinosen tilaamissa kengissä oli sininen tahra ja käytön jälkiä. Kuva: Emma Oinonen
Nina Svahn

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Emma Oinosen perheessä on eletty kiireisiä päiviä. Lauantain perhejuhlaan valmistautumiseen on kuulunut leipomista sekä juhlavaatteiden hankintaa.

Lieksassa asuva Oinonen tilasi lapsilleen juhlavaatteita ja kenkiä Zalandon verkkokaupasta. Samalla hän päätti ostaa itselleen valkoiset nilkkurit.

– Kengät olivat ihan sopivat. Mutta kun katsoin niitä tarkemmin, valkoisessa varressa oli sinistä kynsilakkaa ja kengissä oli muitakin käytön jälkiä sivuilla ja kärjessä.

Oinonen päätti reklamoida tuotteesta välittömästi. Hän täytti lomakkeen Zalandon verkkosivuilla ja liitti mukaan valokuvia kengistä.

– Ei mennyt kovin pitkään, kun sain sähköpostin. Kengistä hyvitettäisiin 28 euroa eli noin puolet niiden hinnasta.

Yle on nähnyt viestinvaihdon Oinosen ja Zalandon välillä.

Tuotteen palauttamista Oinonen ei voi harkita, koska aikaa uusien kenkien etsimiseen ennen lauantaita ei enää ole.

– Ja jos lähettäisin kengät takaisin, niin tiedä vaikka yritys lähettäisi ne seuraavalle asiakkaalle.

Palautetut tuotteet tarkastetaan ja myydään uudelleen

Tämä on jo toinen kerta, kun Emma Oinosen osoitteeseen tulee Zalandosta käytettyä tavaraa.

– Mieheni tilasi merkkilippiksen. Lippa oli jo valmiiksi sen näköinen, että se on kastunut jossain, ja siinä näkyi selkeät vesirajat. Silloin emme edes älynneet tehdä reklamaatiota, lähetimme sen vain takaisin.

Oinonen toteaa, että jos hän olisi halunnut käytetyt kengät, hän olisi etsinyt ne kirpputorilta.

Zalandolta vastataan Ylelle sähköpostitse, ettei yhtiön tiedossa ole tapauksia, joissa asiakas olisi saanut selvästi käytetyn tuotteen uuden sijaan.

Zalandon mukaan noin puolet verkkotilauksista palautuu sille takaisin. Kolmanneksessa palautuksista syynä on väärä koko.

Palautettujen tuotteiden laatu tarkastetaan, ja tarvittaessa tuote puhdistetaan ja silitetään.

Suurin osa palautuksista palautuu täydellisessä kuosissa: 97 prosenttia muodin tuotteista voidaan myydä sellaisenaan uudestaan, Zalandolta vastataan.

Verkkosivuillaan Zalando kertoo tuhoavansa tuotteita vain poikkeustapauksissa: tuhottujen tuotteiden osuus on alle 0,05 prosenttia kaikista muodin palautuksista.

Yhtiön mukaan sillä on yli 50 miljoonaa asiakasta.

”Sain takin, jossa oli meikkejä taskussa”

Emma Oinonen kertoi tapauksestaan Instagram-tilinsä tarinoissa. Julkaisua seurasi viestivyöry.

Moni halusi jakaa kokemuksensa Oinosen kanssa ja osa heistä myös nimettömänä tässä jutussa. Viestejä on stilisoitu toimituksessa.

  • ”Tilasin Zalandolta kolmen kappaleen laatikon alushousuja, joista yhdet oli käytetyt. Sain rahan takaisin, eikä tarvinnut palauttaa. Heitin käytetyt pois.”
  • ”Mulle kävi aikoinaan Zalandon kanssa just näin. Kyse oli hääkengistäni. Pohjat olivat likaiset, mutta ei aikaa palauttaa. Sain jonkun pienen alen niistä, mikä ei kauheasti lohduttanut siinä stressissä.”
  • ”Sain Zalandolta kerran takin, jossa oli meikkejä taskussa, en muista mitä, taisi olla joku värillinen huulikiilto ja jotain muutakin. Palautin sen saman tien.”
  • ”Minulla kävi samalla tavalla. En saanut rahoja takaisin enkä alennusta.”
  • ”Äitini sai joskus haisevan paidan Zalandolta. Oli sellainen hajuveden ja kainalohien sekoitus.”

Oletko tehnyt ostoksia verkkokaupassa ja saanut käytettyjä tuotteita uusien sijaan? Voit kertoa meille kokemuksesi alla olevalla lomakkeella.

Suosittelemme sinulle