Hyppää sisältöön

Kyrö Distilleryn tislaaminen keskeytyi koko viikoksi palonalun takia

Tiistainen pikkupalo isokyröläisen Kyrö Distilleryn päärakennuksessa aiheutti yrityksessä koko viikon mittaisen tislaustauon.

Kyrö Distillery
Palokunnan vinkkelistä pieni palonalku aiheutti Kyrö Distilleryn päärakennuksessa ainakin koko viikon mittaisen tuotantokatkoksen. Kuva: Jussi Itämäki
Anne Elhaimer

Kyrö Distilleryn tiistainen tulipalonalku keskeytti tislaamisen Isossakyrössä ainakin tämän viikon ajaksi.

Kyröllä toivotaan, että normaali toiminta voisi jatkua yrityksen päärakennuksessa jo ensi viikolla. Tämä on vielä kuitenkin epävarmaa, koska savu ja kuumuus vahingoittivat tislauksessa tarvittavaa höyrynkehitintä, kertoo yrityksen perustajajäsen Miko Heinilä.

Pannuhuoneesta alkanut palo ja savunmuodostus aiheuttivat kehittimelle komponenttien nokeentumista ja jopa sulamista. Selvittelyssä on edelleen myös, vahingoittiko savu ginissä käytettäviä yrttejä ja tisleitä.

Päärakennuksessa sijaitsevat ginitislaamo, pullotus- ja pakkauspuoli sekä ravintola ja kokoustilat. Viskipannut ovat erillisessä rakennuksessa.

Pullotus jatkui jo keskiviikkona

Pullotusta päästiin sen sijaan jatkamaan jo keskiviikkona hankalissa oloissa. Onnettomuuden takia vanhan meijerirakennuksen lämmöt eivät olleet päällä, joten pullotusta jouduttiin tekemään sähköpattereiden turvin.

Heinilä toteaa, että oikean pullotuslämpötilan saavuttamiseksi pullotettavia on jouduttu jonkin verran lämmittämään, jotta ongelmia ei tule myöhemmin.

Nokisten seinien pesu ja tilojen otsonointi päästiin aloittamaan poliisitutkimusten jälkeen. Tuotantokatkoksen toivotaan päättyvän ensi viikolla.

Suosittelemme sinulle