Hyppää sisältöön

Venäjä teki ohjusiskun asuinalueelle Kramatorskiin – ainakin kolme ihmistä kuollut

Viranomaisten mukaan pelastustöiden edetessä raunioista saatetaan löytää vielä lisää uhreja.

Asuintalon raunioissa ollaan pelastustöissä Kramatorskissa, Ukrainassa. Valonheittimet luovat voimakkaita varjoja yön pimeydessä.
Donetskin alueen poliisin mukaan pelastustöihin Kramatorskissa osallistuu yli sata poliisia. Kuva: EPA / Kramatorsk City Council
Kai Jääskeläinen

Venäjä teki ohjusiskun Kramatorskin kaupunkiin Itä-Ukrainassa keskiviikkoiltana, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja kaksikymmentä haavoittui ohjuksen iskettyä Kramatorskin keskustassa sijaitsevaan asuinrakennukseen, kertoo Donetskin alueen kuvernööri Pavlo Kyrylenko Telegramissa. Poliisin mukaan rakennus tuhoutui täysin.

Isku vaurioitti kaikkiaan kahdeksaa asuinrakennusta. Poliisin mukaan alueelle osui Iskander-K -ohjus.

Pelastustyöntekijöitä ja viranomaisia lähetettiin pelastamaan ihmisiä rakennuksen raunioista, Kyrylenko kertoi.

– On todennäköistä, että raunioissa on vielä ihmisiä, Kyrylenko sanoi.

Donetskin alueen poliisin mukaan noin sata poliisia osallistuu pelastustöihin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tuomitsi Venäjän ohjusiskun ja esitti osanottonsa iskussa kuolleiden perheille.

– Tämä ei ole historian toistumista, vaan päivittäistä todellisuutta maassamme. Maa, jonka rajanaapuri on absoluuttisesti paha, Zelenskyi sanoi Telegram-kanavallaan.

”Tilanne muuttumassa entistä vaikeammaksi”

Presidentti Zelenskyi sanoi päivittäisessä videopuheessaan keskiviikkoiltana, että sotilaallinen tilanne Itä-Ukrainassa on muuttunut entistä vaikeammaksi.

– Miehittäjien hyökkäykset rintamalla ovat jossain määrin lisääntyneet maamme itäosissa. Tilanne on muuttumassa entistä vaikeammaksi, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi arvelee, että Venäjä yrittää saavuttaa jotain ennen hyökkäyksen vuosipäivää. Näin Venäjä voi väittää, että sillä on vielä jotain mahdollisuuksia, Zelenskyi toteaa.

Kramatorsk sijaitsee Itä-Ukrainassa lähellä Donetskin alueita, jotka ovat olleet Venäjän tukemien niin sanottujen separatistijoukkojen hallussa vuodesta 2014 lähtien. Venäjä pyrkii saamaan koko Donetskin alueen haltuunsa ja liitti sen kansainvälisen oikeuden vastaisesti itseensä viime vuonna.

Lähteet: Reuters, AFP, STT

Suosittelemme sinulle